KARRIERE

– En fordel å ha levd noen år

Norsk Industris Finn Langeland nikker bekreftende til at 40-åringer er mest produktive.

Ingeniørbragden, jury, Finn langeland
Ingeniørbragden, jury, Finn langeland Bilde: Trond Gram

En tysk undersøkelse viser at ansatte mellom 45 og 49 år er aller mest produktive, og at produktiviteten faktisk stiger med alderen.

Tendens

Dette overrasker ikke Finn Langeland, kommunikasjonsdirektør i Norsk Industri.

– Funnene fra Tyskland er spennende. Det skulle ikke forundre meg om samme tendens gjør seg gjeldende også her i landet. Det vi ser i industrien, er at det ikke er noen ulempe å ha levd noen år, sier han til Teknisk Ukeblad.

Mange arbeidsgivere er skeptiske til å ansette folk over 45 år. Ansatte som mister jobben når er passert 50 år, kan i Norge ha trøbbel med å få seg ny jobb.

LES OGSÅ: Sysselsetter flest eldre i Europa

Ikke basert på fakta

Men arbeidsgivernes skepsis bygger på feilaktige forestillinger om lavere produktivtet blant middelaldrende og eldre arbeidstakere, hvis vi skal tro undersøkelsen.

Langeland sier det slik:

– Industrien vil selvsagt gjerne rekruttere unge medarbeidere, men har ingen aversjon mot voksne mennesker med stor arbeidsevne og kreativitet, sier han.

LES OGSÅ: Synes hjemmejobbere er late

Ikke "voksne"

Han mener folk som har passert 40 i dag ikke er slik denne gruppen var tidligere.

De opptrer mer ungdommelig, noe som også påvirker produktiviteten og deres prestasjoner i arbeidslivet, ifølge Langeland.

– En medvirkende årsak til at ansatte over 40 år oppleves som - og kanskje også er - mer produktive enn yngre kolleger, kan paradoksalt nok være at mennesker som er 40 pluss i dag ikke opplever seg selv som "voksne", slik tidligere generasjoner av oss gjorde når de nådde den alderen, sier Langeland.

LES OGSÅ: 40-åringer mest produktive 

 

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.