ARBEIDSLIV

Ekstragave til nytt forskningsenter

Uttalelsen falt da hun i går åpnet det nye forskningssenteret på Fornebu. Det er oppkalt etter programmeringsspråket Simula, som ble utviklet av Kristen Nygaard og Ole-Johan Dahl, og huser 60 ansatte. 52 av disse er forskere.

Forskningsministeren høstet applaus da hun lovet å oppfylle tidligere løfter om midler gjennom en ekstrabevilgning på ni millioner kroner i statsbudsjettet for 2003.

Clemet trakk frem fire viktige oppgaver for norsk forskning. Først etterlyste hun en generell kvalitetsheving på norsk forskning.

- Da jeg for få år siden satt i styret for toppforskningsprogrammet, var det meget vanskelig å få forståelse for dette behovet.

Deretter vil statsråden ha mer internasjonalisering. Hun trakk spesielt frem at næringslivets bruk av utenlandske forskere og forskningsinstitusjoner skal være på vei ned.

Som tredje viktige oppgave så hun behovet for sterk faglig ledelse av forskningen, før listen ble avsluttet med krav om større kommersialisering og kunnskapsmobilitet.

Direktør Morten Dæhlen, som var meget fornøyd over gaven på ni millioner kroner, uttrykte at Clemets forventninger er i samsvar med Simulasenterets egne mål.

Simulasenteret er eiet av våre fire universiteter, Sintef og Norsk Regnesentral. Det skal primært arbeide med grunnforskning innen IKT-sektoren.

Det er stort gap mellom hva som faktisk befinner seg på den tidligere flyplassen og de mange høytflyvende planene om IT-virksomhet. Likevel var det stor interesse for åpningsseremonien og sjelden er seks statsråder samlet i forskningssammenheng.

Olje- og energiminister Einar Steensnæs var der, landbruksminister Lars Sponheim stilte opp sammen med partikollega og justisminister Odd Einar Dørum. Næringsminister Ansgar Gabrielsen møtte frem, det samme gjorde bistandsminister Hilde Frafjord Johnsen.

- Nå skal vi holde trykket på forskningen og se fremover, sa en smilende Morten Dæhlen med en ekstragave på ni millioner kroner.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.