NYHETER_BYGG

Ekskludert-RIF-medlem anker

Hana barneskole i Sandnes kommune i Rogaland.  Sivilingeniør Giert Aasheim AS var engasjert i arbeid ved skolen.
Hana barneskole i Sandnes kommune i Rogaland. Sivilingeniør Giert Aasheim AS var engasjert i arbeid ved skolen.Bilde: Hana skole

RIF har for første gang i historien reagert mot et medlem ved å kaste det ut.

Sivilingeniør Giert Aasheim AS har fått en rekke klager rettet mot seg, og RIF valgte å granske dem.

Etter lang tids undersøelser, fant RIF at konsulenteselskapet ikke holdt faglig mål. Selskapete varsler at avgjørelsen ankes.David mot Goliat

Daglig leder i Sivilingeniør Giert Aasheim AS, Ragnar Aasheim, sier at RIFs fremgangsmåte i denne saken er lite gjennomtenkt.

– RIF skal i utgangspunktet også være et rådgivende organ for sine medlemmer. Eventuelle kritikkverdige forhold burde vært fremmet overfor oss. Så er dessverre ikke tilfelle her, mener Aasheim.

Firmaet er ikke orientert om hva som er kritikkverdig og har derfor ikke fått anledning til å kunne korrigere for de kritikkverdige forhold som er fremmet.

- Ei heller har firmaet fått anledning til å redegjøre for sine synspunkter i så henseende. Et kritikkverdig forhold har alltid to sider, framholder Aasheim overofr TU.

Selskapet har bedt om et møte med RIF for å bli orientert om forholdet.

- Forberedelsen til en ankeprosess er allerede påbegynt, sier Ragnar Aasheim til Teknisk Ukeblad.

Historisk

RIFs eksluderingsvedtak ble fattet i foreningens hovedstyremøte 6. desember.

Administrerende direktør Siri Legernes understreker at det er første gang et medlem er ekskludert på grunn av manglende forretningsskikk. Firmaet oppfyller ikke de vedtatte kvalitetskrav.

Ryddejobb

Misfornøyde kunder klaget på arbeider utført av Sivilingeniør Giert Aasheim AS. Andre firmaer måtte settes inn for å rydde opp i feil og mangler forårsaket av det ekskluderte firmaet.

Det var RIF i Rogaland som slo alarm overfor RIF sentralt. Da ble selskapet vurdert nærmere ut fra tekniske leveranser.

– Vi har sjekket referanser. Kritikken går på kundebehandling. Rådgiverne skal utføre en jobb til kundenes beste. Vi ser ikke at dette firmaet gjør det i tilstrekkelig grad, sier Siri Legernes. Hun avviser at det kun er løse og ondsinnede rykter som har fått RIF til å reagere.

– Ingen blir utestengt og ekskludert på grunn av rykter i bransjen. Referansjesjekk og kundetilfredshet er viktig for oss. Og vi baserer vår godkjenningsordning på norm for god forretningsskikk. Ekskluderte firmaer kan fortsatt drive videre som selskap uten RIF-medlemskap, opplyser Legernes. Men selskapet mangler dermed et viktig kvalitesstempel.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.