ARKIVNYHETER

E6 i Østfold: 15 km ny motorveg delåpnes allerede nå

Første delåpning kommer 26. juni, da slippes det trafikk på den fire kilometer lange strekningen fra Alvim til Kalnes nord for Sandesundbrua i Sarpsborg. De to andre partiene delåpnes begge 3. juli. Fra Svinesund forlenges da motorvegen med fire kilometer fra Slang til Ingedal. Lenger nord åpnes det syv kilometer motorveg fra Solberg til Årum.

- Vi er veldig fornøyd med delåpninger før tidsplanen og tenker da først og fremst på gevinster for trafikksikkerheten. I tillegg til 15 kilometer ny motorveg får vi lagt trafikken om til nybygget tofelts veg på strekninger som er under arbeid. Det blir langt tryggere på ny tofelts veg mellom Ingedal og Solberg fram til firefelts veg kan åpnes også der, sier prosjektlederen.

- Men det hjelper ikke særlig på køene. Stor trafikk betyr køer i sommer, først når nye Sandesund bru i Sarpsborg står ferdig med fire felt i november, blir vi kvitt den store flaskehalsen i Østfold. Det er der trafikken er absolutt størst nå på grunn av lokale transporter mellom byene.

- Vi har hele tiden fokus på å delåpne fortest mulig for å gjøre trafikken sikrere. Når det gjelder de store køene vi forventer i sommer, så oppfordrer jeg så mange som mulig til å kjøre på tidspunkter der trafikken ikke er så stor – midt på dagen og om kvelden, sier Erik Gressløs. - Å få spredt trafikkmengden er viktig.

E6 gjennom Østfold er 67 kilometer lang. Med de tre delåpningene nå, gjenstår bare 12-13 kilometer før man er i mål med sammenhengende motorveg fra svenskegrensen og gjennom hele fylket.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.