ARKIVNYHETER

E 39 utbedres for 274 millioner

Den dårligste strekningen går mellom Renndalen og Staurset. Renndalen ligger i Halsa kommune i Møre og Romsdal, Staurset i Hemne kommune i Sør-Trøndelag. Her varierer bredden mellom 4,5 og 6 meter, og svingene er mange og krappe.

Utbedring av E 39 vil bli delt i tre hovedentrepriser. Første entreprise gjelder en 5,1 km lang strekning mellom Renndalen og Busteinbukta. De to andre lyses ut i løpet av vinteren og våren neste år.

Å utbedre E 39 blir ikke enkelt. Vegen går gjennom sidebratt terreng langs Vinjefjorden. Vegvesenet ønsker ikke å flytte den langt vekk fordi beboerne langs vegen er avhengig av den.

Løsningen som er valgt er basert på dagens veg i stor utstrekning. Bare på tre korte strekninger får E 39 en ny trasé. Disse har en samlet lengde på ca. to kilometer.

Høye skjæringer må sprenges, og mange støttemurer og halvbruer må bygges for å til for å gi vegen tilstrekkelig bredde og akseptabel geometri i det bratte terrenget. Ikke mindre enn 165 000 m3 fjell skal tas ut.

De totale omkostningene er beregnet til 274 millioner 2007-kroner. Hele beløpet dekkes med ordinære riksvegmidler, men Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag fylke forskutterer utgiftene i 2007 og 2008.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.