KARRIERE

Dyrlege, ikke diplomat

Olav Ulleren (53), administrerende direktør i KS Kommunesektorens interesse-og arbeidsgiverorganisasjon, har gode minner fra lammefødsler.
Olav Ulleren (53), administrerende direktør i KS Kommunesektorens interesse-og arbeidsgiverorganisasjon, har gode minner fra lammefødsler. Bilde: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Hvilket annet yrke kunne du tenkt deg?

Jeg syns det jeg driver med er veldig spennende. Hvis jeg skulle gjort noe helt annet, kunne det vært naturvitenskapelig forskning – gjerne innen bioteknologi. Jeg hadde gjerne blitt med oppfinnelsene mine over i et gründerselskap for å skape framtidsretta, lønnsomme arbeidsplasser, gjerne i Distrikts-Norge.

Hvilket yrke kunne du absolutt ikke ha tenkt deg?

Folk som står meg nær påstår at jeg ikke egner meg som psykolog eller diplomat. Jeg vet ikke om jeg er enig, men siden dette er populære yrker, kan jeg vel holde meg unna.

Hva er ditt beste minne fra yrkeskarrieren?

Jeg er egentlig dyrlege, men har vært borti litt av hvert og har nesten bare gode minner fra yrkeslivet. Følelsen av mestring og gjøre noe som er viktig for andre, er to viktige trivselsparametre. På denne tiden av året dukker det ofte opp minner fra da jeg var praktiserende dyrlege, og det gikk døgnet rundt i lammefødsler og keisersnitt. Det er en del av yrkeskarrieren jeg aldri ville vært foruten.

Hva vil gjøre norsk arbeidsliv bedre?

Jeg tror alle bør ha noe å strekke seg etter. Det kan hende at også arbeidslivet til en viss grad preges av at vi er matleie. Men mangfold er viktig, både når det gjelder alder, kjønn, bakgrunn og kompetanse. Et godt arbeidsliv kan ikke vedtas. Det må skapes av ledere og ansatte, med basis i et ryddig avtaleverk.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.