KARRIERE

Drømmer om forfatterlivet

Hans Christian Holte (42), direktør i Direktoratet for forvaltning og IKT (DIFI), har sans for moderne litteratur og turer "på skauen".
Hans Christian Holte (42), direktør i Direktoratet for forvaltning og IKT (DIFI), har sans for moderne litteratur og turer "på skauen". Bilde: DIFI

Hvilket annet yrke kunne du tenkt deg?

Jeg hadde gjerne vært en kjent, kritikerrost og lest forfatter. Frihetsgradene er definitivt større som forfatter enn som statlig leder. Påvirkningsmulighetene ville være av en helt annen type. Jeg liker å skrive. Blant favorittforfatterne er Alex Garland, Paul Auster, Larry Brown, Kenzaburo Oe samt flere av våre egne som Tore Renberg, Hans Sande, Karl Ove Knausgård og Frode Grytten.

Hvilket yrke kunne du absolutt ikke ha tenkt deg?

Aksjemegler. Flytting av penger interesserer meg minimalt.

Hva er ditt beste minne fra yrkeskarrieren?

Betenkelig nok er det to netter som først dukker opp i tankene som uforglemmelige minner. Jeg har nemlig erfart at gjennombrudd i krevende saker ofte har kommet etter inspirerte samtaler i spesielle settinger. En kveld og natt på en låve i Nordmarka med egen avdeling konkurrerer med en lang lys natt i Longyearbyen med euforiske europeiske helseministre. Når du mikser kommisjonærer fra EU, ministre fra ulike deler av Europa og et utvalg av Longyearbyens innbyggere en solrik natt i mai, får du mer ut av å møte de høye herrer enn i en formell setting i Brussel. Når du lurer egne medarbeidere ut i strabasiøse og enkle kår "på skauen", ser du mer av hva som bor i dem enn en vanlig dag på kontoret. Du trenger ikke et eventbyrå til det.

Hva vil gjøre norsk arbeidsliv bedre?

God ledelse. Ledere som ser potensialet i egne medarbeidere, og henter ut det beste av dem. Det er mange gode ledere – både i det offentlige og det private. Det bør bli enda flere.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.