KARRIERE

Direktør slutter i Tekna

Samfunnspolitisk direktør Erik Strøm slutter i Tekna.

Strøm har ledet samfunnspolitisk seksjon i Tekna gjennom de siste fire årene. 42-åringen går nå til Burson-Marsteller som seniorrådgiver.

- Jeg fikk et tilbud og ingenting er skapt for evigheten. Tekna har fått en ny og flink generalsekretær som nettopp har begynt og derfor oppfatter jeg at dette er et greit tidspunkt å skifte jobb på, sier Strøm.

Ingen motsetninger

- Så du slutter ikke fordi det er motsetninger mellom deg og generalsekretær Ivar Horneland Kristensen?

- Nei, valget av Ivar var et godt valg for Tekna. Og jeg oppfatter at mitt eget arbeid blir satset videre på. Vi har nå bygd opp en sterk analyseenhet etter prioriteringer i hovedstyret. Tekna er blitt godt skodd på alt som har med arbeidsmarked og næringspolitikk og den perioden jeg har vært i Tekna, har vært morsom, sier Strøm.

Kjente hverandre

Strøm har fra før erfaring som konsulent ettersom han tidligere var partner og rådgiver i Agendum. Sjefen hans den gang, Morten Pettersen, er nå blitt sjef i Burson-Marsteller.

Derfor er det ikke unaturlig at Pettersen nå ansetter sin tidligere kollega.

Ledende i Europa

– Burson-Marsteller er ledende i Norge og Europa på  analysebasert rådgivning, og få være med å utvikle dette videre er kjempespennende, sier Strøm.

Også i Burson-Marsteller vil Strøm med temaer som kunnskaps- og næringspolitikk i tillegg til industri- og energipolitikk som han kjenner godt fra Tekna.

Samfunnspolitisk seksjon i Tekna har 14 medarbeidere og har utviklet seg til å bli en viktig analyseenhet også for Akademikerne.

Les også:
Teknas generalsekretær: –  Vi fokuserer for mye på teknologi

Her lønner utdanningen seg mest

India tar tilbake ingeniørene

Nå skal færre studenter få toppkarakter  

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.