FORUM

Digitalt bakkenettAbelia støtter utbyggingen av det digitale bakkenettet for fjernsyn i Norge. Utbyggingen av et digitalt bakkenett vil føre til økt konkurranse i TV-markedet, gi muligheter for innføring av nye tjenester og bidra til økt dynamikk og vekst innenfor et område med et stort markedsmessig potensial.

Et digitalt bakkenett gjør det mulig å motta digitale fjernsynssendinger via vanlige antenner uten å måtte koble seg til et kabelnett/bredbånd eller kjøpe parabolantenne. Det digitale bakkenettet vil gi mulighet for bedre lyd- og bildekvalitet, det frigjør kapasitet for opptil 15-18 TV-kanaler over hele landet og gir dermed en bedre utnyttelse av frekvensressursene, og det åpner for nye typer tjenester som innholdsportal og supertekst-TV.

Etter hvert kan vi også få mulighet til å se våre favorittprogrammer når vi vil, kunne delta interaktivt i programmene og se fjernsyn på toget, i bussen og i baksetet på bilen. Det digitale bakkenettet vil også være en meget god distribusjonsform for portabel og mobil TV-mottaking i båt, på tog, i buss og bil og på mobiltelefon.I tillegg vil det være en digital distribusjonsteknologi som gir TV-dekning til hele befolkningen uavhengig av bosted, og det vil åpne for flere regionale og lokale sendinger.

Over hele verden er TV-bransjen på vei over i digital distribusjon. Norge er ikke først i gang, men kan med en kort overgangsperiode bli blant de første landene med heldigitalisert TV-distribusjon.

Rune Foshaug, Abelia

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.