NETTARKIV

Digital hjemmebankboks

BOKSVIN:
HPs nye hjemmeserver er litt større enn en vinkartong, men sikrer deg mot digital bakkrus.
BOKSVIN: HPs nye hjemmeserver er litt større enn en vinkartong, men sikrer deg mot digital bakkrus.

Microsoft blir ikke ofte beskyldt for å dytte gode ideer på forbrukere. Men ideen om at vi trenger en server hjemme er faktisk veldig god. Med Microsofts nye serverprogram Windows Home Server og en rekke egne forbedringer har nå endelig HP sluppet sin utgave av konseptet: HP MediaSmart Server.Lekker

HP har faktisk fått dreis på designen de siste par åra og nye MediaSmart Serverer et godt eksempel på det. Den er liten og lekker. Nesten synd å la den stå for seg selv i et kott. For det er ingen grunn til å la den stå fremme. Den trenger bare strøm og ethernet.

MediaSmart Server har plass til 4 disker inn, men i basisutgaven er det en på 500 GB. Det første man bør gjøre er å putte inn en disk til, for litt av poenget er å ha svært trygt sikkerhetslager. Her kan alle putte sine bilder i mapper, eller i fellesmapper, og hver mappe kan automatisk speiles på to disker. Det betyr at bildene ikke går tapt selv om disken tar kvelden. Og det gjør de jo før eller siden, rent statistisk. Her kan hele i familien lager alle slags digitale dokumenter slik som musikk i den iTunes kompatible programvaren. En viktig egenskap er også å ta backup av de forskjellige PC-ene. Alt kan gjøres over nettet, og brukerne har tilgang til dokumentene over internett, f. eks fra en internettcafe på Kanariøyene. Med veldig god sikkerhet selvfølgelig. Du kan også gi gjester adgang.

Skulle du synes 4 TB som det er plass til internt er for lite kan du bruke de fire USB-portene og en eSATA-port til å koble til eksterne disker. 4500 kroner er ingen upris for å bli en virkelig digital familie.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.