T2

Digital forsterkerlykke

TEST: Primare I22.

Primare I22.
Primare I22. Bilde: Jonas Ljungdahl

Primare I22

  • Importør: Soundgarden
  • Pris:  9.995.-
  • Karakter: 5 av 6

Denne testen er en del av vår store test av Topp lydopplevelse til overkommelig pris .

Forsterkeren ser veldig bra og moderne ut med gode materialer og en tykk, skikkelig frontplate med et display av det litt enkle slaget.

Digitale forsterkere blir fortsatt behandlet med dårlig skjult skepsis, men det er ingenting ved denne forsterkeren som låter digitalt.

Låter det digitalt?

Neida, selvsagt ikke. Lyden har god balanse, det er bra volum i mellombassen og det som skjer i lydbildet er ganske skarpt tegnet opp mot bakgrunnen. Rommet den setter opp er ganske sjenerøst og det blir godt med luft mellom hvert enkelt instrument.

Noen har påstått at Primare spiller litt grovkornet, men det finner jeg ingen grunn til å mene.

Klangmessig er heller ikke Primare blant de mest fremoverlente. Den har et behagelig og ganske avslappet lydbilde, men det er rimelig god mikrodynamikk og bassen virker kjapp og velartikulert.

Stemmer gjengis svært bra til prisen, og de er også ganske skarpt fokusert mot bakgrunnen. Bakgrunnen er forresten rimelig stille, og det gjør at det lydbildet virker passe dypt og at perspektivet både er romslig og rolig.

Akustisk gitar låter klangmessig meget realistisk, og med riktig tykkelse på strengene, men kanskje det også her er litt tamt i selve anslaget på strengen.

TEST: Ekte hifi på hodet

Konklusjon

Primare er en god forsterker med en ganske nøktern og skikkelig gjengivelse. Vi synes den av og til kan bli litt forsiktig, men ellers er det ikke mye å si på leveransen i forhold til pris.

For et par tusen kroner får du den også med digitale innganger, og da får du en digital lydkjede helt fra spilleren og ut til høyttalerterminalene. Veldig attraktivt, spør du oss!

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.

Les også:

TEST: Gode høyttalere for lite penger

Ekte highend-høyttalere på billigsalg

Disse får maks lyd ut av din iPhone  

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.