IT

Dette kan bli nøkkelen din til Google

Vil droppe passordet.

Brikker som dette kan i fremtiden erstatte passord.
Brikker som dette kan i fremtiden erstatte passord. Bilde: Yubico
Roald RamsdalRoald RamsdalJournalist
21. jan. 2013 - 18:40

Det neste passordet til Google-kontoen din kan bli en fysisk nøkkel.

"Sammen med mange andre i næringen, så opplever vi at passord og cookies ikke lenger er tilstrekkelig for å sikre brukerne", skriver Googles sikkerhetsfolk ifølge Wired.

Teknologimagasinet har fått en forsmak på innholdet i et paper som Googles sikkerhetsfolk publiserer i tidsskriftet IEEE Security & Privacy Magazine senere denne måneden.

Paperet er skrevet av Eric Grosse, en av Googles sikkerhetssjefer, og ingeniør Mayank Upadhyay i selskapet.

Les også: Har du sikret deg mot Java-hullet?

Digital nøkkelring

Google eksperimenterer med en rekke alternative metoder for å verifisere brukerne. Søkegiganten har blant annet testet små kodebrikker fra svenske Yubico.

Sikkerhetsfolkene i Google ser for seg at du i fremtiden enten vil bruke en slik kodebrikke eller en verifisert smarttelefon for å få tilgang til Google-kontoen din.

De ser til og med for seg en kodebrikke bygget inn i en ring til å ha på fingeren.

Les også: Ett passord gir tilgang til alle andre  

Vil hindre nettfisking

Denne tilnærmingen til sikkerhet - en fysisk ting for å logge inn på tjenester - skal hindre phishing. Dette er en form for digital snoking der uærlige sjeler skaffer seg tilgang til sensitiv informasjon som passord og eventuelle engangskoder som skal gjøre en tjeneste sikker.

Google tilbyr i dag en totrinns innloggingsmulighet. Dersom du aktiverer denne, må du taste inn en engangskode i tillegg til passordet ditt.

Eneste problemet er at man kan bli fralurt koden, ifølge Wired. Deretter kan nettskurkene bruke totrinnsinnloggingen til å gjøre det ekstra vanskelig for deg å få tilbake kontrollen over Google-kontoen din.

Les også:

Dette risikerer du ved å lagre filer i nettskyen  

Nettskurker tappet 30000 bankkontoer

Tilgang til andres e-post: 1080 kroner  

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.