MOBIL

Dette er en smarttelefon

Samsung Gear S er like mye smartklokke som smarttelefon.

Samsung Gear S er en smarttelefon som sitter på håndleddet.
Samsung Gear S er en smarttelefon som sitter på håndleddet. Bilde: Samsung
Marius ValleMarius ValleJournalist
28. aug. 2014 - 09:53

Samsung har trukket sløret av en ny smartklokke. I motsetning til de tidligere versjonen kan du ringe med Samsung Gear S.

Det kan du forsåvidt også med de forrige utgavene av Samsungs Gear-klokker, men de fungerer bare som Bluetooth-håndfri. Gear S er en hel liten mobil på håndleddet, slik at du ikke trenger å være koblet til telefonen din i det hele tatt.

I realiteten er dette altså en smarttelefon du setter på håndleddet.

Under panseret finner vi en tokjernet 1 GHz prosessor, 512 MB RAM og 4 GB lagringsplass. Den har også støtte for 802.11b/g/n, Bluetooth 4.1, og kobler seg til GSM- og 3G-nett.

Les også: Et imponerende stykke teknologi som får oss til å trekke på skuldrene

Skarp, buet skjerm

Den har en to tommers buet Super AMOLED-skjerm med 360 x 480 pikslers oppløsning. Det gir en pikseltetthet på 300 PPI, som i alle fall på papiret betyr at den er skarp.

Om du vil kan du skrive på et skjermtastatur når du får meldinger og slikt, men det virker kanskje mer fornuftig å bruke stemmestyring som klokken også støtter.

Gear S er imidlertid ikke laget for å leve helt alene. Den kan koble seg til mobilen din akkurat som de forrige utgavene, slik at du også kan bruke klokken som håndfri, og få varsler fra telefonen.

Les også: Google-klokken lanseres i Norge

GPS og «Nokia Maps»

Gear S kjører på Samsungs Tizen-plattform, i likhet med de forrige Gear-klokkene de lanserte i februar. Den har også en rekke sensorer innebygget, inkludert pulsmåler, barometer, lysmåler, kompass, gyroskop og aksellerometer. GPS er også på plass, slik at du kan bruke klokken til å finne frem helt uavhengig av mobilen.

Til navigasjonsformål har Samsung valgt tjenesten Here, altså det som tidligere var Nokia Maps, men som ble skilt ut av Nokia i fjor.

Facebook-støtte er selvsagt også på plass, slik at du kan like og kommentere bildene til mora di. Om trening er mer din greie har klokken Nike+ Running integrert, i tillegg til Samsungs egne helseapp S Health.

Les også: Denne aktivitetstrackeren holder et helt år på batteri

Klokkemobilen har pulsmåler på innsiden.
Klokkemobilen har pulsmåler på innsiden. Samsung

Vanntett

Klokken er 5,8 cm lang, 4,8 cm bred og 1,25 cm tykk. Det hele drives av et batteri på 300 mAh, som ifølge produsenten typisk gir to dagers brukstid.

Vanntett er den også, med IP67-spesifikasjon som betyr at den er tett ned mot en meter i 30 minutter.

Oppdatert 29.08.14: Gear S kommer i salg i begynnelsen av oktober, og har en veiledende pris på ca 3300 kroner.

Les også:

Dette armbåndet logger alt du gjør

Denne trøya kartlegger din fysiske form

Samsungs treningsarmbånd er en genial idé  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.