NETTARKIV

Det norske leverer PUD for Frøy

FØRSTE PRØVE: Frøy blir det første feltet  Det Norske under ldedelse av Erik Haugane skal bygge ut. Med denne utbygginging vil de nesten tidoble produksjonen.
FØRSTE PRØVE: Frøy blir det første feltet Det Norske under ldedelse av Erik Haugane skal bygge ut. Med denne utbygginging vil de nesten tidoble produksjonen. Bilde: Anders J. Steensen

Endelig ser det ut til at partnerne i feltet, Det norske og Premier Oil har blitt enigen om en utbyggingsløsning fror Frøy-feltet. Løsingen som er valgt er en oppjekkbar produksjns og boreplafform, som skal leies inn fra Teekay Petrojarl. Gass skal reinjeseres i reservoaret mens olje skal lagres i tank på sjøbunnen.

Det er ventet at feltet har en produksjonstid på 10 år. Initiell produksjon er 28 000 fat olje per dag når det kommer i drift i 2012.Frøy var opprinnelig en lisens under Elf, nå Total. Feltet ble stengt ned og den opprinnelige plattformen produksjonsplattformen ble fjernet i 2002, på grunn av lav oljepris og vanskelige reservoarforhold. Med en fast boreenhet på produksjonsenheten regner lisensinnehaverne med at det vil væe mulig å hente ut betydelige ressurser fra feltet som en gang ble stengt ned.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.