BATTERI

– Det eneste hjemmebatteriet tilpasset det norske strømnettet

Om to år kan det bli dyrt å bruke mye strøm på kort tid.

Batteriet avkledd: Adm. direktør i Eaton Norge, Jon Helsingeng, tror hjemmebatterier kommer til å få et stort marked i årene fremover. Spesielt hos de som har solceller på taket, men også fordi det vil bli kostbart å bruke mye strøm i visse perioder av døgnet. Den øverste boksen er kartelektronikken, den såkalte hybridinverteren. Den nederste er selve batteriet. Når det er miontert vil alt sammen få et deksel over seg.
Batteriet avkledd: Adm. direktør i Eaton Norge, Jon Helsingeng, tror hjemmebatterier kommer til å få et stort marked i årene fremover. Spesielt hos de som har solceller på taket, men også fordi det vil bli kostbart å bruke mye strøm i visse perioder av døgnet. Den øverste boksen er kartelektronikken, den såkalte hybridinverteren. Den nederste er selve batteriet. Når det er miontert vil alt sammen få et deksel over seg. Foto: Odd Richard Valmot

Det er mange grunnet til at det å ha et batteri koblet til nettet hjemme er fornuftig. En ting er det åpenlyse som å ta vare på strøm som solceller på taket produserer når forbruket er lavt. Men kanskje viktigere er å dempe effekttopper og å kunne kjøpe og lagre billig strøm.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.