T2

Det beste fra CES 2012

CES 2012: Intel presenterte mange spennende nyheter under The International Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas.
CES 2012: Intel presenterte mange spennende nyheter under The International Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas. Bilde: STEVE MARCUS/REUTERS

The International Consumer Electronics Show 2012 er avsluttet.

Den 44. utgaven av teknologimessen i Las Vegas ble også tidenes største, og de som ville få med seg alle utstillere måtte traske 25 kilometer gjennom utstillingshallene.

tu.no sendte to mann som gikk hele løypa. Under har vi oppsummert deres rapporter om noen av de mest spennende nyhetene, som også vil prege det norske forbrukerelektronikkmarkedet i månedene som kommer.

BILDESERIE: Se de spennende nyhetene fra CES 2012TV

Svære tv-skjermer med OLED-teknologi har vært en av hovedattraksjonene på årets CES.

Ikke minst den nye 4 millimeter tykke 55-tommeren til LG skapte en fenomenal forhåndsinteresse. Denne og andre LG-nyheter, inkludert en 84-tommer, leser du om i artikkelen " Her er LGs super-tv-er ".

Samsung vil ikke være noe dårligere. Også de vil i løpet av året lansere en 55 tommers OLED-tv, og Samsung påstår er at fargegjengivelsen er opptil 40 prosent bedre på OLED enn på LCD-TV-er med LED-belysning. Les mer om dette i " Samsung går i OLED-strupen på LG ".

Sony lanserte sin egen nye TV-teknologi, kalt Crystal LED. Teknologien er foreløpig bare på prototypstadiet, men den er likevel kommet såpass langt at Sony-toppene Howard Stringer og Kaz Hirai hadde med seg flere 55 tommer store versjoner til gadgetmessen. Flere detaljer og spesifikasjoner finner du i " Sony med krystall-LED".

Norske Opera Softyware var også på plass i Sin City. De leverer nettlesere til smart-tv-markedet, og vil i tillegg åpne sin egen app-butikk for tv-er. De er for øvrig langt fra alene om å tilbyd underholdning via smart-tv. Les mer om dette i artikkelen " Kjemper om å underholde deg ".

SAMSUNGS SMARTBOKS: Samsung tilbyr smart-TV til alle gjennom en ny veldig kompakt BD-spiller. LG kommer senere i år med en billigere variant uten BD-spiller.
SAMSUNGS SMARTBOKS: Samsung tilbyr smart-TV til alle gjennom en ny veldig kompakt BD-spiller. LG kommer senere i år med en billigere variant uten BD-spiller. Odd Richard ValmotLes også:

Slik virker OLED-teknologien

Her kommer den nye tv-revolusjonenPC

Ultrabooks fikk mye oppmerksomhet på CES. Dell lanserte for eksempel en ultrabook med Gorilla-glass og åtte timers batteritid.

Og bedre skal det bli. - 12 timers batteritid bør være overkommelig, sier Intels Ultrabook marketing manager Anand Lakshmanan i et eksklusivt intervju med tu.no . Hos Intel er det ultrabook for alle pengene . Over 75 ulike modeller er lansert, eller kommer på markedet i år.

Acer lanserte det de mener er verdens tynneste ultrabook, 13-tommeren Acer Aspire S5. På det tykkeste er den bare 15 millimeter, og den har en vekt på «under 1,35 kilo», et tall som nok ikke er tilfeldig valgt – det er nemlig nøyaktig det Apples Macbook Air veier.

Samsung viste fram sin nye og redesignede 9-serie. Les om det i " Her er Samsungs nye luksus-PC-er ".Mobil

Glass-selskaper er ikke noe man vanligvis forbinder med forbrukerelektronikk, men siden selskapet Corning lanserte det såkalte Gorilla-glasset for fire år siden er de blitt en svært viktig leverandør til mobiler og nettbrett. Nå blir gorilla-glassene enda tynnere.

Lenovo blir den første produsenten som lanserer en smarttelefon med Intel-prosessor. Les om dette i artikkelen " Her er Intels mobiltelefon ".

tu.nos søsterside mobili.no har ellers oppsummert de viktigste mobilnyhetene fra CES, blant annet Sony Xperia S ( de har allerede testet den) og verdens tynneste smarttelefon.Les også disse CES-nyhetene:

Sony tar opp konkurransen med Spotify

4G skal gjøre bilen til en trådløs kraftpakke

Forskningssjefen i CEA om de viktigste trendene

Microsoft holdt sin siste hovedtale

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.