T2

Denne skriveren kan du ha i lomma

LG lanserer en nesten latterlig liten bildeskriver.

Bilde i en fart: LG Pocket Photo skriver ut et bilde fra mobilen på 15 sekunder. Trådløst og på batteri. Men kvaliteten kunne vært bedre-
Bilde i en fart: LG Pocket Photo skriver ut et bilde fra mobilen på 15 sekunder. Trådløst og på batteri. Men kvaliteten kunne vært bedre- Bilde: Odd R. Valmot
23. juni 2013 - 14:45

Den er ikke store saken, den nye fotoskriveren til LG. Pocket Photo har yttermålene til en moderne mobiltelefon og er et par cm tykk.

Men så skriver den ikke ut store bilder heller. De blir omtrent på størrelse med et visittkort.

Polaroidteknologi

Teknologien i skriveren er det Polaroid som har utviklet. Selskapet som en gang var en gigant på bilder som fremkalte seg selv, men ble med Kodak og de andre ned i det analoge dragsuget.

Restene av selskapet har utviklet en teknologi basert på krystaller med fargestoff bakt inn i papiret som «fremkalles» gjennom varmebehandling.

De kaller teknologien for Zink, men det har ingen ting med grunnstoffet å gjøre. Zink er en forkortelse for Zero Ink. Det vil si blekkfritt.

Det kan jo ha sine fordeler, men resultatet er ikke i nærheten av hva en blekkskriver kan varte opp med, selv om oppløsningen er på godt over 300 dpi. Men du verden så lettvint den er.

TEST: Test av fire solide multifunksjonsskrivere

Forbedret

LGs bidrag er å gjøre teknologien mye mer brukervennlig. For det første er skriveren batteridrevet og den kobles til telefonen med NFC.

Legg telefonen oppå og de er koblet sammen over Bluetooth. Det er alt som skal til for å skrive ut bildene. Send dem over, og så tyter de ut på 15 til 20 sekunder.

Skriveren kommer snart på markedet til en pris på 1499 kroner. Papirer kjøpes i pakker på 10 stykker til 39 kroner. Ikke spesielt billig, altså.

Et godt alternativ til folk på farten kan være Canons Selphy CP900.

Den er riktignok vesentlig større, men har mye bedre utskriftskvalitet, er trådløs over WiFi og koster rundt halvparten. Billigere i drift er den også.

Les også:

Sjekk denne megatelefonen!

Ny barbermaskin kjøler ned huden

Dette skiller de nye superkonsollene  

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.