KARRIERE

Denne skolen danker ut Harvard og Yale

BEST: Lille Williams College i Williamstown topper universitetsranking foran Princeton og Amherst. Harvard og Yale er bare så vidt med på topp 10-listen.
BEST: Lille Williams College i Williamstown topper universitetsranking foran Princeton og Amherst. Harvard og Yale er bare så vidt med på topp 10-listen. Bilde: SERSeanCrane / Flickr

Harvard og Yale er ikke de beste skolene i USA. Et lite, privat universitet i Massachusetts er det beste i USA i 2010 ifølge en rangering.

Få studenter

Williams College har rundt 2.200 studenter og er rangert høyere enn Princeton og Amherst, som kom på henholdsvis andre- og tredjeplass på listen.

Harvard kom på åttende, mens Yale så vidt kom med på topp 10-listen.

– Det er alltid tilfredsstillende å bli omtalt blant de beste institusjonene i landet, sier rektor William Wagner ved Williams College.

Lønn og erfaringer

Det amerikanske tidsskriftet Forbes og Center for College Affordability and Productivity har satt sammen listen. D

et er skolepengene ved skolen, lønna til dem som har fullført utdannelsen ved universitetet og studentenes erfaringer som ligger til grunn for rangeringen. (©NTB)

HISTORIE: Williams College tilbyr hovedfagsstudier i kjemi og matematikk. Bildet viser Hopkins Observatory, som ligger på skolens område. Det er det eldste, bevarte astronomiske observatoriet i USA.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.