FTHUSHJEM

De beste høytrykksspylerne

VÅRRENGJØRING: Våren er kommet og det er på tide å vaske bort vinterens spor. Høytrykksspylere kan være til god hjelp. Men hva bør man velge?
VÅRRENGJØRING: Våren er kommet og det er på tide å vaske bort vinterens spor. Høytrykksspylere kan være til god hjelp. Men hva bør man velge? Bilde: Jørgen Skjelsbæk

Forbrukerrådet har delt spylerne inn i tre klasser: Lettvektere, Mellomklasse/komfortklasse og Kraftklasse.

I sistnevnte var det kun en deltaker, mens komfortklassen besto av ni ulike høytrykksspylere og åtte i lettvekterklassen.

Kraftkar

I kraftklassen ble Ryobi EHP-1240 vurdert. Ifølge Forbrukerrådet er spyleren til ca. 3.600 kroner meget bra og får 82 poeng.

Lett og litt dyr

I lettvekterklassen er det Kärcher K 2.91 M som kåres til vinner med en poengsum på 77. Prisen anses antakelig av mange å ligge i en tung klasse, det vil si ca. 1.700 kroner. Nummer to i denne klassen, Nilfisk Alto C 100.4-5, koster under halvparten, nærmere bestemt 800 kroner.

Bare en spyler i denne klassen får karakter "Under middels", også det en Kärcher. Modellen K 2.01 M til ca. 900 kroner får bare 34 poeng.Mellomsjikt

I komfortklassen er det også Kärcher som topper og kåres til beste høytrykksspyler. Modellen Kärcher K 3.91 M får 84 poeng, og slår søstermodellen Kärcher K 4.91 m med ett poeng. De ligger i prissegmentet 2.600 – 2.900.

Sist og med stempel "Under middels", havner Bosch Aquatak 110 Plus til ca. 1.600 kroner og Lavor Skipper 19 til ca. 2.250 kroner, med henholdsvis 28 og 23 poeng.

Kritikk

Testen Forbrukerrådet presenterer, er blitt kritisert fordi noen av modellene i testen ikke finnes på det norske markedet. Forklaringen skal være at testen er utarbeidet for det tyske markedet.

Les TUs test av Foma og Kärcher her.

Les hele testen av 18 modeller på Forbrukerrådets sider her.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.