IT

Datapris for mindre graving

BEST: "Graveprosjektet" i Oslo er kåret til årets beste offentlige it-prosjekt fordi det får mange aktører til å samarbeide om grøftegravingene og dermed spare samfunnet for titalls millioner hvert år.
BEST: "Graveprosjektet" i Oslo er kåret til årets beste offentlige it-prosjekt fordi det får mange aktører til å samarbeide om grøftegravingene og dermed spare samfunnet for titalls millioner hvert år. Bilde: Mona Strande
Espen Zachariassen
27. okt. 2010 - 22:31
Vis mer

Hvert år kårer Statens Dataforum "Årets fyrlykt" blant offentlige it-prosjekter.

Den sjuende prisen i rekken ble delt ut på Nokios-konferansen onsdag kveld.



Nettbasert

Samferdselsetaten ble funnet verdig med sin nettbaserte løsning "I veien for andre".

Dette er et samarbeid som reduserer gravearbeidet i Oslo ved å koordinere aktører som har behov for å grave i gategrunnen.



Stor verdi

- Vinneren av Fyrlyktprisen 2010 går til et prosjekt og en tjeneste som er resultatet av et utradisjonelt samarbeid mellom flere aktører. Dette samarbeidet har resultert i utvikling av en tjeneste med stor nytteverdi, både for det offentlige og for private aktører, heter det i begrunnelsen.



Ett ledd

Dette såkalte "Graveprosjektet" innebærer at alle med behov for å grave ned rør, kabler eller skal utbedre veiforhold melder fra til ett koordinerende ledd, som er Samferdselsetaten i Oslo.

Prosjektene publiseres på et nettsted, der alle parter kan følge med og be om å få gjøre sine graveprosjekter på samme tid.

Vinnerne av Fyrlyktprisen under Nokios-konferansen 27.10.2010 for it-prosjektet "I veien for andre":Jon Grasmo, Statens vegvesen region Øst (t.v.)Bjørn Halvorsen, Samferdselsetaten, Oslo kommune.
Prosjektene publiseres på et nettsted, der alle parter kan følge med og be om å få gjøre sine graveprosjekter på samme tid.VINNERNE: "Graveprosjektet" er et samarbeid mellom flere offentlige og private aktører, og Fyrlyktprisen ble mottatt av Bjørn Halvorsen (t.h.) ved Samferdselsetaten i Oslo kommune og Jon Grasmo hos Statens vegvesen region Øst onsdag kveld. Foto: Espen Zachariassen Espen Zachariassen



Sparer

- På den måten skjer ting mer effektivt, man sparer penger, og arbeidet er til mindre hinder for samfunnet, sier Bjørn Halvorsen ved Samferdselsetaten.

Anslag viser at man sparer kostnader på mellom 13 og 23 millioner kroner hvert år i Oslo ved å samordne gravingen. Halvparten av disse kan spares i offentlig sektor.



Finansportalen

Andreplassen blant årets fyrlykter gikk til Finansportalen, mens Digitalarkivet tok tredjeplassen.

Vinneren i fjor ble Meteorologisk Institutt for værtjenesten yr.no.

Les mer her: IT-pris for værmelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.