IT

Cyberkriger bytter beite

FRA STAT TIL PRIVAT: Christophe Birkeland bytter ut NorCERT med Norman.
FRA STAT TIL PRIVAT: Christophe Birkeland bytter ut NorCERT med Norman. Bilde: NSM
Leif Hamnes
19. aug. 2011 - 15:31

Det norske it-sikkerhetsselskapet Norman har sikret seg en av landets fremste sikkerhetseksperter i kraft av tidligere NorCERT-avdelingsdirektør Christophe Birkeland

Birkeland gikk inn i rollen som Normans utviklingsdirektør 1. august.

Teknologisjef Ståle Ekelund anser Birkeland som en av fagets virkelige tungvektere.

– Det er en spennende tid for selskapet, og Christophe vil få de utfordringene han ønsker, sier Ekelund.

NSM-profil

I Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har altså Birkeland ledet enheten NorCERT (Norwegian Computer Emergency Response Team), Norges nasjonale senter for håndtering av alvorlige dataangrep mot samfunnskritisk infrastruktur og informasjon.

NorCERT drifter og organiserer også det nasjonale sensornettverket på Internett, et sentralt verktøy for å bistå myndigheter og næringsliv med å oppdage og håndtere slike angrep.

Nå forlater han altså skuta til fordel for privat næringsliv.

– Vi bør være stolte over at en norsk bedrift er helt i verdenstoppen innen datasikkerhet. Jeg ser frem til de utfordringene denne stillingen bringer med seg, og er veldig fornøyd med å kunne bidra med utvikling av ny teknologi for selskapet, uttaler Birkeland.

Formidleren

Birkeland har mastergrad og en doktorgrad fra NTNU innen datateknologi, fysikk og matematikk, og er fornøyd med å se at fagfeltet blir stadig mer relevant for folk flest.

I sin tid i NSM har han ikke minst også vært en hyppig brukt mediekilde i nyhetssaker som omhandler dataangrep og datasikkerhet, noe linksamlingen øverst til høyre gir en smakebit på.

Selv NorCERT-sjefen hedres (utdelt i 2010) for sin evne til å formidle utviklingen i it-trusselbildet til mannen i gata.

– Det mest påfallende er hvordan datasikkerhet og internett har gått fra å være noe som interesserte noen få, til å bli et fagområde som alle interesserer seg for. I dag vet alle hva et datavirus er, og vet at det kan skje alvorlige hendelser over IKT-systemene, sier Birkeland.

Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.