NYHETSBREV

Coop oppgraderer IT-systemene

Wiprohar vunnet en femårig IT-kontrakt med Coop Norge Handel.

Coop oppgraderer og fornyer IT-strukturen sin for å oppnå bedre effektivitet.
Coop oppgraderer og fornyer IT-strukturen sin for å oppnå bedre effektivitet. Bilde: Espen Solli

Wipro, en global tilbyder av IT-, konsulent- og forretningstjenester, vant i oktober en femårig IT-kontrakt med Coop Norge Handel. Coop Norge er en sentral dagligvareaktør med en markedsandel på 33 prosent og mer enn 1500 butikker i Norge.

Oppgradere SAP

Som en del av leveransen skal Wipro gjøre en oppgradering av Coop Norge sine SAP-systemer samt gjøre en full fornyelse av datasenterinfrastrukturen for å kunne optimalisere ytelsen. Dette vil bidra til å styrke all virksomhet knyttet til både butikk, S-lag, logistikk og distribusjon samt andre sentrale funksjoner hos Coop Norge. Endringene vil gi Coop en driftsmodell med økt kapasitet, tilgjengelighet og effektivitet, skriver Wipro i en pressemelding.

Bedre effektivitet

Transformasjon av dagens løsninger er basert på Wipros nye teknologier, systemer og opphavsrettslige løsninger – ServiceNXTTM, selskapets integrerte løsning for administrerte tjenester.

– Vi er tilfredse med valget av Wipro som vår strategiske partner. Vi tror at Wipro er i stand til å tilføre oss betydelig verdi. I tillegg har selskapet en kultur som passer Coop Norge godt. Med en Wipro-støttet SAP-løsning – og ny, moderne datasenterinfrastruktur kan vi oppnå ytterligere effektivitet og ikke minst felles nyskaping, sier IT-direktør Magne Solberg i Coop Norge Handel AS.

Les: Europas mest moderne logistikksenter

Wipro satser i Norden

– Vi er meget fornøyde med å ha blitt valgt som Coop Norges IT-partner. Partnerskapet vil konsolidere vår videre satsing og investering i Norden og fastlands-Europa. Vi er trygge på at vi kan utnytte vår teknologiske ekspertise og SAP-systemet til å tilføre Coop Norge økt verdi, sier Ulrich Meister, Wipro Limiteds leder for virksomheten i fastlandsdelen av Europa.

Bredt spekter

Wipro hevder at deres IT-løsninger for detaljvarehandelen står sterkt innenfor segmenter som mat- og ferskvarehandelen, handelsvarer generelt, mote- og delikatessevarer samt dagligvare. Av Wipros løsninger kan nevnes Omni-channel, Promax PX for logistikk, Wipro Sight som er videobasert lageroptimering og lagerenergihåndteringssytemet Store Energy. Wipro bidrar også til integrering av detaljvareløsninger som SAP On-Shelf Availability og SAP Opint. Tjenestene omfatter alt fra SAP-baserte transformasjonstjenester, applikasjons- og infrastrukturhåndtering, forretningsprosess- og IT-konsultasjon, virksomhetsinformasjon og datalagring.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.