BYGG

Byrådet i Oslo vil fremme gigantkrav mot eiendomsinvestorer

Oslo kommune mener det kommunale foretaket Boligbygg betalte overpris for nye kommunale boliger. Byrådet vil ha tilbake 150 millioner kroner for seks bygårder.

Styreleder Stig L. Bech omtaler granskingsrapporten om Boligbyggs eiendomstransaksjoner på et pressemøte i Oslo høsten 2018. Deloittes Thorvald Nyquist i bakgrunnen.
Styreleder Stig L. Bech omtaler granskingsrapporten om Boligbyggs eiendomstransaksjoner på et pressemøte i Oslo høsten 2018. Deloittes Thorvald Nyquist i bakgrunnen. Foto: NTB Scanpix

En granskningsrapport fra Deloitte i fjor høst viste at Oslo kommune gjennom Boligbygg betalte opp mot 115 millioner kroner for mye for 110 nye kommunale boliger, melder Dagens Næringsliv. I etterkant viser nye takster kommunen har innhentet at overprisen for seks bygårder alene kan ha utgjort opp mot 150 millioner kroner.

Byrådet i Oslo ber nå bystyret om fullmakt til å drive inn pengene fra foretak eid av eiendomsinvestorer, så Oslo får tilbakebetalt overprisen.

– De sitter igjen med store penger de aldri skulle hatt og som vi rettmessig kan kreve tilbake. Dette er fellesskapets midler, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Tre av investorene ønsker ikke å kommentere, mens tre av dem mener Oslo kommune ikke har grunnlag for noe krav i forbindelse med eiendomssalgene.

– Det var markedspris. De kan ikke komme etter to år og si at det var overpriset. Det er bare tull, sier en av selgerne, Maryam Pour Fard i Acro Bygg.

Sakene kan ende i rettssystemet hvis byrådet får fullmakt og investorene ikke går med på frivillige løsninger.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.