BYGG

Bygulvet i Bjørvika selges til amerikansk selskap

New York-basert eiendomsselskap får full kontroll over kommersielle rom i Barcode og deler av Bispevika.

Det New York-baserte eiendomsselskapet Madison får tilnærmet full kontroll over kommersielle rom i Bjørvika etter at de inngikk en avtale med Oslo S Utvikling onsdag morgen.
Det New York-baserte eiendomsselskapet Madison får tilnærmet full kontroll over kommersielle rom i Bjørvika etter at de inngikk en avtale med Oslo S Utvikling onsdag morgen. Foto: Point Geo
10. jan. 2019 - 13:35

I en pressemelding skriver Oslo S Utvikling (OSU) at de har akseptert et bud fra det New York-baserte eienomsinvesteringsselskapet Madison International Realty på butikk-, kultur- og serveringslokalene i Barcode og nordre del av Bispevika. 

Den kommersielle forvaltningen av eiendommene vil på sikt bli gjennomført av Carucel Eiendom, eid av Carl Erik Krefting med familie. 

Henrik Anderberg, teknisk direktør i Unibuss som kjører buss for Ruter.
Les også

Nær alle Ruters el-leddbusser har kun drift på de to bakerste hjulene

Eiendomsnettstedet Estate skriver at avtalen betyr at Madison får tilnærmet full kontroll over de kommersielle publikumsrettede arealene på bygulvet i Bjørvika.

Madison kjøper Sørenga, Sørengkaia og de tilhørende parkeringsfasilitetene på Sørenga og Munch Brygge, skriver nettstedet videre.

– Starbucks overalt?

Maria Louise Rognerud er direktør for Bygulv i OSU. Hun forteller at Madison er et selskap med god erfaring med innsikt i bygulv.

– Vi tror at de vil tilføre noe positivt til området. Og så har de norske Carucel som lokal samarbeidspartner, så vi føler oss trygge på at de vil ivareta bymiljøet på en god måte, sier hun til TU Bygg.

– Vil det komme Starbucks overalt?

Maria Louise Rognerud er direktør for Bygulv i Oslo S Utvikling. <i>Foto:  OSU</i>
Maria Louise Rognerud er direktør for Bygulv i Oslo S Utvikling. Foto:  OSU

Noen utenlandske kjeder vil nok komme inn, men det skal bli en god miks av mindre og  norske selskaper også, svarer hun. 

Børre Johnsen, direktør i Østfold kollektivtrafikk.
Les også

Åtte busser totalskadd i brann

– Hvorfor valgte dere å selge til Madison?

– Det var en prosess, der selvfølgelig pris spilte inn. Både norske og utenlandske selskaper stod på interessentlisten, de fleste var utenlandske, sier hun.

Prisen vil OSU ikke gå ut med før om et par måneder. 

– Foreløpig har vi bare akseptert budet. Vi har ikke skrevet salgsavtalen, den skal skrive i løpet av de neste par månedene. Da vil vi gå ut med prisen, sier hun.

– Ingen kortsiktig gevinst

Personlig er direktøren glad for at det var Madison som vant budrunden.

– På meg så virker det som at de deler våre verdier for byutvikling. De anerkjenner naturen i området, med fjorden og vannkanten, sier hun.

Flere helikoptre beveger seg over området vest for Bergen, hvor det har vært en helikopterulykke onsdag kveld.
Les også

Seks personer heist opp etter helikopterulykke i sjøen vest for Sotra

At det er flott kulturinstutisjoner som Operaen, Munchmuseet og Deichmanske bibliotek er også et pluss for det amerikanske investeringsselskapet.

Noe av bygulvet eier OSU fremdeles, blant annet Bispevika 7. Det skal bygges flere boliger, forteller OSU til TU bygg. <i>Foto:  OSU</i>
Noe av bygulvet eier OSU fremdeles, blant annet Bispevika 7. Det skal bygges flere boliger, forteller OSU til TU bygg. Foto:  OSU

– I tillegg liker de godt at det er en veldig befolket bydel, med både mange som bor der, men også mange som beveger seg inn og ut av området, sier hun.

– Hva med det selskapets økonomiske interesser? 

– De ser at det er en investering med potensial. Vi opplever at de er langsiktige, og de har ikke gitt uttrykk at det er mest for å oppnå kortsiktig gevinst, svarer hun.

I 2016 solgte det amerikanske investeringsselskapet Equinor-bygget som ligger på Fornebu til 3, 9 milliarder kroner. <i>Bilde:  Fredrik Drevon</i>
I 2016 solgte det amerikanske investeringsselskapet Equinor-bygget som ligger på Fornebu til 3, 9 milliarder kroner. Bilde:  Fredrik Drevon

Ikke første gang i Norge

Madison International Realty har tidligere eid land i Norge. I 2016 solgte selskapet det velkjente kontorbygget til Equinor på Fornebu (den gang Statoil) til en svimlende sum på 3,9 milliarder kroner til lokale investorer.

De har også inntil nylig eid eiendommene Eger, Posthuskvartalet og Steen & Strøm Magasin sammen med Søylen Eiendom, selskapet der nettopp Carucel-eier Carl Erik Krefting er styrets leder. 

Disse eiendommene er nå solgt til eiendomsfondet Meyer Bergman, forteller Rognerud.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.