BYGG

Bygger tunnelfabrikk til ny råvannstunnel

Denne tunnelboremaskinen skal, sammen med en tilsvarende, bore og hente ut 400.000 kubikkmeter stein.

Byggeleder Guro Isachsen i monteringshallen. Bak selve tunnelboremaskinen følger 23 vogner som inneholder hydraulikk, kraftforsyning og alle tekniske støttefunksjoner. I tillegg er det også kontorvogner for henne selv og prosjektledelsen.
Byggeleder Guro Isachsen i monteringshallen. Bak selve tunnelboremaskinen følger 23 vogner som inneholder hydraulikk, kraftforsyning og alle tekniske støttefunksjoner. I tillegg er det også kontorvogner for henne selv og prosjektledelsen. Foto: Eirik Helland Urke

Holsfjorden, Lier: Vi er på Vefsrud ved Holsfjorden, der arbeidene med ny råvannstunnel for ny reservevannforsyning til Oslo er i gang. Hele prosjektet, inkludert vannrensing og rentvannstunneler, har en kostnadsramme på 26,85 milliarder kroner. I en stor, utsprengt hall med et tverrsnitt på 220 kvadratmeter startet arbeidene med å sette sammen den 310 meter lange tunnelboremaskinen (TBM) 17. oktober. Boringen begynner 9. januar, målet er at den skal bore seg 15 meter innover hver dag, i snitt.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.