ARBEIDSLIV

Bygger kompetansebro

Med seg på laget har Raufoss fått BedriftsUniversitetet, som eies av Universitetet i Oslo, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, Handelshøyskolen BI og Sintef.

Nøkkelpersoner med spesialkompetanse er kjernen til suksess. Raufoss satser derfor på at norsk nøkkelkompetanse overføres til Canada og at kunnskap som skapes ved den kanadiske organisasjonen føres tilbake til Norge, slik at de i fellesskap kan øke verdien for kundene.

- I globale organisasjoner er en av de sentrale utfordringene å få til hensiktsmessig koordinering mellom de ulike enhetene. Dette har vi fått god støtte til gjennom kurset og prosessen som BedriftsUniversitetet har skreddersydd til vår situasjon, sier konserndirektør Tor Giæver i Raufoss

- Koordinering er blant de mest krevende utfordringer globale selskaper har. Derfor har vi utviklet et prosessdesign for å forbedre samspillet mellom de involverte aktørene. Det er den menneskelige dynamikken som gjør at organisasjonens yteevne overstiger summen av den enkeltes yteevne, og dette har vi fokusert, sier forsker Irene Lorentzen Hepsø i BedriftsUniversitetet.

Sammen med Sverre Konrad Nilsen har Hepsø utarbeidet en kompetanseutviklingsmodell og bidratt med å utarbeide et felles begrepsapparat for nøkkelpersoner i de to landene. Dette har foregått i Montreal.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.