BYGG

Bygg kan rase sammen

Agrokvartalet med selve Agrogården avmerket.
Agrokvartalet med selve Agrogården avmerket.Bilde: Tandbergeiendom

I Agrokvartalet i Asker sentrum hersker det nå usikkerhet og tvil rundt holdbarheten til et bygg som ble ført opp i 2003.

Bygget ble gitt brukstillatelse uten at nødvendig dokumentasjon var tilgjengelig. For to år siden ble bygget tildelt en gjev pris.

Kan bryte sammen

Entreprenøren AF Gruppen som førte opp bygget innrømmer overfor Dagens Næringsliv at selskapet ikke kan dokumentere at bygget er ført opp som forutsatt, men hevder likevel at bygget er helt trygt.

Det er ikke prosjekterende ingeniør Edward Holter like sikker på.

– Konstruksjoner kan bryte sammen lokalt, med lokal skade som resultat. Men i de fleste tilfellene vil sammenbrudd utløse kjedereaksjoner med store konsekvenser, sier Holter til Dagens Næringsliv.

Alvorlig risiko

Det Norske Veritas er engasjert av gårdeier, og selskapet er ikke nådig i sin kritikk. " avvikene (...) kan utgjøre en alvorlig risiko for byggets integritet og dermed for liv og helse" skriver Veritas i en rapport.Agrokvartalet ble i november 2006 tildelt Byggeskikkprisen for samme året. Tildelingen bel feiret i stor stil under prisutdelingen i Kommunestyresalen i Asker rådhus.

Les mer om Agrokvartalet her.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.