BYGG

Budsjettlekkasje: Regjeringen setter av over 800 millioner kroner til Værnes-prosjekter

Statsministeren hadde med «gave» da hun besøkte US Marine Corps på Værnes.

Erna Solberg lovte flytting av Luftforsvarets skolesenter da hun besøkte soldater fra US Marine Corps på Værnes i går.
Erna Solberg lovte flytting av Luftforsvarets skolesenter da hun besøkte soldater fra US Marine Corps på Værnes i går. Foto: Ned Alley, Scanpix
11. sep. 2018 - 14:22 | Endret 12. sep. 2018 - 13:35

Regjeringen setter av 9 millioner kroner på statsbudsjettet til flytting av luftforsvarets skolesenter fra Kjevik til Værnes. Videre setter de av om lag 830 millioner kroner for gjennomføring av prosjekter i Værnes-området, prosjekter og planer som er en del av Forsvarets langtidsplan.

Tirsdag publiserte TU en NTB-melding der det fremkom at hele summen skulle brukes på flytting av skolesenteret. Det var en feilsitering av statsminister Erna Solberg (H) får TU Bygg vite etter samtale med med statssekretær Rune Alstadsæter på Statsministerens kontor.

 – For perioden 2018 – 2021 er det planlagt å bruke om lag 830 millioner kroner for gjennomføring av godkjente og planlagte prosjekter i Værnes-området, sier Alstadsæter.  

Ni millioner til kontorer og kaserner

– Av dette er om lag ni millioner kroner satt av for å ivareta kontorer og kaserner knyttet til flyttingen av Luftforsvarets skolesenter fra Kjevik til Værnes i 2019, presiserer Alstadsæter.

Budsjettlekkasjen ble presentert da statsministeren tirsdag besøkte 300 amerikanske soldater fra US Marine Corps som øver og trener i Norge med utgangspunkt i Værnes. 

Nye Veier lyser ut kontrakt for den drøye 12 kilometer lange strekningen fra Ranheim til Sveberg, som er en del av prosjektet med å bygge ny E6 frem til Værnes.
Les også

Oppdrag til 2,2 milliarder: Nye Veier sparket entreprenøren - nå søker de ny

Samtidig utarbeider Forsvarsbygg en leirplan som skal stå ferdig i løpet av året. Det er første skritt i forberedelsene av flyttingen av luftforsvarets skolesenter.

– En slik omlegging skjer jo ikke uten at det blir noen politiske uroligheter. Men vi mener flyttingen er viktig også for å styrke samarbeidet og treningen med kampflybasen for F-35 på Ørlandet, sa Solberg om flyttingen. 

C-130J-30 Super Hercules er oppgradert, og det første flyet er nå tilbake i Norge.
Les også

Oppgradert Hercules er levert til Luftforsvaret

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Stjørdal-ordfører Ivar Vigdenes (Sp) sier at langtidsplanen for Forsvaret ble feiret med kake på rådhuset og at han er «utrolig glad for» at langtidsplanen nå følges opp.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.