INDUSTRI

Ble kastet inn i lederrollen, økte omsetningen med 100 millioner

Linn Cecilie Moholt får maritim pris.

Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
21. mai 2014 - 16:14

Hun får prisen som en anerkjennelse av hennes faglige kompetanse og teft for innovasjon og lederskap. Det har bidratt til videreutvikling av den maritime næringen, spesielt innen drift- og vedlikeholds-segmentet.

Prisen deles ut av Wista (Women's International Shipping & Trading Association), en internasjonal organisasjon for kvinner i maritim næring.

Les også: Fikk E i programmering. Nå lager hun IT-løsninger for byggebransjen

Tragedie

President i Wista, Bjørg Ekornrud, sier i begrunnelsen at Linn Cecilie Moholt har vist Wista-verdiene i praksis.

Moholt mistet sin far og bror da et Air France-fly sommeren 2009 styrtet i Atlanterhavet på vei hjem fra forretningsreise i Brasil. Det var de to som ledet selskapet Moholt AS.

Linn Cecilie overtok lederrollen i selskapet med 170 ansatte. Etter at hun overtok, har omsetningen økt med 100 millioner kroner og antall ansatte er nå oppe i 250.

Hun fikk de ansatte til å spille på lag og styrket selskapets posisjon i markedet.

Les også: «Et pent malt skip, holdt sammen av gaffatape og tyggegummi»

Lederskap i praksis

– Hun tok ansvar og viste lederskap i en veldig vanskelig situasjon, både for henne personlig og for selskapet. Siden hun tok over har hun videreutviklet selskapet og styrket deres posisjon i markedet. Hun er en god rollemodell i et segment som fortsatt er ekstremt mannsdominert, sier Ekornrud.

Moholt mottok prisen under Oslo Maritime Week onsdag.

Les også: Dette har folk prøvd å få til i 150 år

Ydmyk

Moholt takket for prisen med ærefrykt.

– Det er en stor ære å bli tildelt Wista-prisen for 2014. Jeg ble både stolt og glad. Dette er en pris jeg synes henger høyt, med mange imponerende tidligere vinnere, sier Linn Cecilie Moholt i en pressemelding.

– I Bergen har vi lyktes med å bygge en maritim næring som er ledende i verden ved å våge å være innovative og stadig tilpasse oss til endringer. Måten maritim næring har trådt inn i offshorenæringen på, er et godt eksempel på dette, sier hun videre.

Les også:

Denne påhengeren har 557 hestekrefter

Utvikler en enklere metode for lossing av naturgass

Tror det ligger mineraler for 1000 milliarder på havbunnen  

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.