INDUSTRI

Bjørge vil vokse neste år

TROR PÅ VEKST: - Bjørge har vært aggressive på oppkjøpsfronten, og da kan flere ingeniører følge med på lasset, sier konsernsjef i Bjørge ASA, Stig Feyling.
TROR PÅ VEKST: - Bjørge har vært aggressive på oppkjøpsfronten, og da kan flere ingeniører følge med på lasset, sier konsernsjef i Bjørge ASA, Stig Feyling.

Tre hovedområder  • Sikkerhet- og automasjonsløsninger, med de to divisjonene brann- og gasskonsept og instrumentering, genererer i dag 700 millioner i omsetning.
  • Avdelingen Flowløsninger, som består av 90 prosent ventiler, er ifølge Feyling det desidert største ventilhuset i Norden med en omsetning på over 600 millioner kroner.
  • Det tredje hovedområdet er pumper som omsetter for 350 millioner kroner.


STAVANGER: Hele fjoråret viste et overskudd på 77 millioner kroner.

Allerede etter tredje kvartal har Bjørge ASA nå et overskudd på 87 millioner, og konserndirektør Stig Feyling kan gni seg i hendene.

– Siden jeg overtok denne stillingen i 2006, har jeg valgt en litt annen strategi enn forgjengeren min. Du kan si at han brukte 17 år på å bygge opp noe som jeg har brukt kort tid på å bygge ned, sier Feyling.

Etter at han tok over som konserndirektør har blant annet Bjørge Norcoat og Bjørge Kran & Løft blitt solgt.Vil vokse

Ut i fra ordreinngang og ordrereserve, mener Feyling at Bjørge ASA vil få en positiv vekstutvikling også i 2009 til tross for finanskrisen.

– Ja, det ser ut som vi vil fortsette å vokse også i 2009, både organisk og kanskje gjennom oppkjøp. I 2007 hadde vi en vekst på hele 22 prosent, mens omsetningsveksten i 2006 var på 15 prosent. Jeg tror imidlertid at 15 prosent vekst blir vanskelig i 2009.Rask problemløser

Ifølge direktør for teknologiutvikling i Bjørge ASA, Jens Abrahamsen, har konsernet et stort fortrinn i å kunne levere raske teknologiske løsninger til oppdragsgiverne.

– Jeg har nettopp hatt et møte med StatoilHydro som ønsker et permanent overvåkningssystem av en havbunnsinstallasjon på Gullfaks. Denne løsningen kan vi levere på bare seks uker, mens det nærmeste tilbudet StatoilHydro ellers fikk, var seks måneder. Det at vi kan snu oss rundt og levere teknologiske løsninger på kort tid, er et stort fortrinn for oss, sier Abrahamsen.

Han fremhever også konsernets overvåkningssentral i Bergen.

– Vi kan sitte i Bergen og overvåke for eksempel pumper, ventiler og annet utstyr fra forskjellige installasjoner verden rundt, forteller Abrahamsen.Over 100 nyansatte

Hittil i år har Bjørge ASA rekruttert over 100 ansatte, og de rekrutterer fortsatt. Men konsernet har satt i gang interne prosesser for å stille bedre rustet i forhold til at det er økonomisk strammere tider.

– Vi optimaliserer drift og støtteapparatet ved å foreta strukturelle grep. Slik som ordretilgangen ser ut nå, vil det være behov for den kapasiteten vi har og flere ansatte, sier Feyling.

Bjørge ASA har i dag om lag 600 ansatte totalt, av disse er ca 350 ingeniører.

– Vi rekrutterer fremdeles ingeniører, og jeg tror vi trenger flere ingeniører også i 2009. Hvor mange er avhengig av hvor stor vekst vi får. Men Bjørge ASA har vært aggressive på oppkjøpsfronten, og da kan flere ingeniører følge med på lasset, sier Feyling.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.