ARKIVNYHETER

Billerud billigst på Bjørkelangen

I dag er Rådhusveien dårlig tilpasset de som beveger seg for egen kraft. Høsten neste år vil forholdene være helt annerledes. Ill.: Rambøll
I dag er Rådhusveien dårlig tilpasset de som beveger seg for egen kraft. Høsten neste år vil forholdene være helt annerledes. Ill.: Rambøll

Billerud & Løhren vil ha på 38,981 millioner kroner for jobben. Nærmeste konkurrent ligger nesten 10 prosent høyere. Det er Huser Entreprenør fra Gjerdrum med et anbud på 42,841 mill.

Ytterligere tre anbud kom inn: Østlandske Vei og Betong fra Oslo (43,351 mill.), PA Entreprenør fra Oslo (44,442 mill.) og Agro Anleggsgartner-Service fra Ås (45,376 mil.).

Oppdraget består i å bygge om Rådhusveien på Bjørkelangen til en miljøgate. Bjørkelangen er kommunesenter i Aurskog-Høland. Rådhusveien er en sentral kommunal vei mellom fylkesveg 115 og fylkesveg 234. Den blir selv oppgradert til fylkesveg 234 når ombyggingen er ferdig.

Strekningen som berøres av ombyggingen er 650 meter lang. Til tross for sin sentrale beliggenhet er Rådhusveien en rotete veg som egner seg dårlig for fotgjengere og syklister Disse trafikantgruppene skal det tas spesiell hensyn til ved ombyggingen. Det skal også legges vekt på å heve den estetiske standarden.

Den som får kontrakten skal legge granittheller i gangarealene - til sammen 1 700 kvm. Videre blir det lagt nesten 4 km kantstein, 90 gatetrær blir plantet, og det blir satt opp 36 lysmaster. 21 000 kbm masse skal skiftes ut, og det skal legges 3 500 tonn asfalt.

Jobben må fullføres innen 1. oktober neste år.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.