KARRIERE

BI ble nummer 1927

PLASSERING: BI-studentene er nok mer opptatt av hvordan skolen gjør det på andre rankinger, ifølge BI-ledelsen.
PLASSERING: BI-studentene er nok mer opptatt av hvordan skolen gjør det på andre rankinger, ifølge BI-ledelsen. Bilde: Ørn E. Borgen,/ Scanpix
Dag Yngve Dahle
14. mars 2011 - 07:17
Vis mer

Vi er vant til at norske universiteter plasserer seg blant de 3 - 400 beste universitetene i verden på de store universitetsrankingene.

UiO femte best i Europa

Uviktig for BI

På URAP-rankingen, som gjennomføres av tyrkiske Middle East Technical University, plasserer flere av universitetene våre seg nettopp blant de 300 beste.

Men denne rankingen rangerer hele 2000 universiteter og høgskoler, og dermed kommer Høgskolen i Oslo og Handelshøyskolen BI med.

Det er bare såvidt BI kommer inn blant de 2000 beste. BI oppnår nemlig ikke bedre enn en 1927. plass i URAP-rankingen. Det bekymrer ikke BIs informasjonsdirektør Janne Log.

– Vi kjenner ikke til denne rangeringen. Men vi ser at dette er en universitetsrangering. Som vitenskapelig handelshøyskole stiller vi med andre forutsetninger enn universitetene. Det er også vanlig praksis at potensielle deltakere selv får mulighet til å avgjøre om de vil delta i slike rangeringer. Det har ikke skjedd her, sier Log.

Best på businesstudier

UIB slår NTNU

Kriteriene i rankingen skiller seg likevel ikke mye fra kriteriene i mer kjente rankinger.

Antall vitenskapelige artikler, forskningsmessige siteringer, forskningsmessig kvalitet og internasjonalt samarbeid (alle fra ISI-databasen) er hovedkriteriene sammen med samlet vitenskapelig produksjon (fra Google Scholar).

Resultatene er heller ikke videre flatterende for Høgskolen i Oslo. HiO finner vi nemlig på 1836. plass.

Universitetet i Stavanger og UMB ligger mellom 900. og 1000. plass, mens de fire eldste norske universitetene gjør det oppskriftsmessig best blant norske læresteder. Oppskriftsmessig er det også at universitetene i Oslo og Bergen gjør det best. UiO tar en 106. plass, mens UiB blir nummer 204. NTNU må se seg slått av Universitetet i Bergen.

Harvard University topper ikke overraskende lista, mens Johns Hopkins University tar andreplassen. Canadiske University of Toronto er nummer tre.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.