T2

Best til elektronika og synth

TEST: Polk UltraFocus 8000.

Polk UltraFocus 9000.
Polk UltraFocus 9000. Bilde: Watt
Håvard Holmedal
5. jan. 2013 - 19:02

Polk Ultrafocus 9000

Pluss:

  • Flott og direkte lyd
  • Bra støykansellering

Minus:

  • Lager ikke lyd uten batterier

 

Pris: 3595.-

Importør: Auto HiFi AS

Karakter: 5/6

Polk UltraFocus8000 er en ganske stor og veldig flott hodetelefon. Den har  innebygget støykansellering, og behøver et par batterier for å i det hele tatt lage lyd.

Den demper da støyen fra utsiden med 15dB, og i hvis det ikke er veldig mye støy fra utsiden føles det nesten som å sitte i et vakuum.

Den kommer levert med en mengde forskjellige plugger og overganger, og den har volum, og mikrofonkontroll på utsiden av den ene klokken.

Tyngde og trykk

Vi er på nippet til å sammenlikne både lyd og støykansellering med de populære modellene til Beats, da de likner på flere måter enn en. Det sier jo litt om lyden og opplevelsen!

Polk har formet lyden slik at den er meget direkte, nær og rett frem. I tillegg har den ganske mye bass, men uten å stikke helt av og bli mudrete eller for tung.

Lydsignaturen kler likevel elektronisk og synth-basert musikk bedre enn akustisk, men de gjør seg absolutt ikke helt bort på sistnevnte.

TEST: Lekre høyttalere på veggen

Mangler litt raffinement

UltraFocus8000 har ikke samme lette og fokuserte gjengivelse av stemmer, og har heller ikke samme suverene raffinementet som AKG og Sennheiser, men tar det igjen med fullt monn ved å spille kontrollert, dypt og tungt når det handler om rap, R&B og rock. 

Støykanselleringen gir som vanlig en bitte liten antydning til sus, men er ikke til sjenanse når man lytter. Den kan kun høres svakt i bakgrunnen mellom sporene. 

Polk er veldig gode å bære, og gir deg mange timer med behagelig lytting.  

Konklusjon

Polk har gjort mange fornuftige valg både når det gjelder lyd og valg av materialer.

Den låter kraftfullt, har imponerende dypbass, og gir musikken høy underholdningsverdi.

En ganske så kraftig overraskelse fra Polk!

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.

TEST: TV-er mellom 40 og 42 tommer

TEST: Billige projektorer til hjemmekino  

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.