NYHETSBREV

Beregner maskin- og prosesskjøling

Chiller Konfigurator fra Rittal hjelper til å velge riktig løsning

Med Rittals nye verktøy skal kjølebehov kunne beregnes både raskt og enkelt.
Med Rittals nye verktøy skal kjølebehov kunne beregnes både raskt og enkelt. Bilde: Rittal

Ingeniører og tekniske innkjøpere kan nå planlegge maskin- og processkjøling på en enkel måte, takket være den nye konfiguratoren for Rittal TopTherm, skriver Rittal i en pressemelding.

Med det nye online verktøyet Rittal Top Therm Chiller Configurator skal det hele skje i fire enkle steg. Verktøyet beregner automatisk kjølekapasiteten basert på kravene for optimal kjøling av maskiner og prosesser.

Les: IBM og Rittal i allianse

Energisparing

– Det kan være vanskelig å velge riktig løsning for kjøling til bruk i maskiner og prosesskjøling. For lite kjøleaggregat genererer ikke nok kjøling, for stort aggregat bruker unødvendig mye energi. Denne oppgaven løser nå Chiller Konfigurator på en smart måte, sier Göran Bjelk, produktsjef for klimatisering hos Rittal.

Online-verktøyet gir støtte til å kartlegge den nødvendige kjøleeffekten i effektområdet 1–40 kW, for raskt å velge den riktige løsningen, og for å automatisk samle alle tekniske data. Dette kan gjøres i fire enkle steg.

Designer og innkjøper

Verktøyet er primært rettet mot dem som designer maskinsystem og innkjøpere innen maskinteknikk som behøver hjelp til å finne det optimale utstyret.

Utvalget av funksjoner i verktøyet inkluderer blant annet interaktiv produktinformasjon om tilbehør. Tegninger til å komplettere tilbud eller for konstruksjon kan raskt lastes ned i DWG, PDF og 3D-PDF-format. Verktøyet lar deg laste ned delelister, spesifikasjoner og anbudstekster, samt kjøle og pumpeytelse.

Les også: Smarte verktøy for å spare energi

Syv språk

All nødvendig teknisk informasjon er tilgjengelig med bare noen få tasteklikk, og kan dermed lett overføres til maskinprodusenten i forbindelse med bestilling.

Rittal TopTherm Chiller Konfiguratoren er tilgjengelig på tysk, engelsk, fransk, spansk, italiensk, nederlandsk og russisk på www.rittal.no, samt i en offline-version.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.