KRAFT

Ber Haga droppe grønne sertifikater

- GI OPP: Småkraftforeningen vil at Norge skal danne sitt eget grønne sertifikatmarked. Svenskene har de mistet troen på.
- GI OPP: Småkraftforeningen vil at Norge skal danne sitt eget grønne sertifikatmarked. Svenskene har de mistet troen på.Bilde: Colourbox.com

Samarbeidet skal være et viktig virkemiddel for å utvikle fornybar energi, men ifølge Småkraftforeningen somler svenskene for mye.

I stedet kan Norge danne sitt eget marked for grønne sertifikater.

Troen er borte

– Nå har vi mistet troen helt. Et felles marked for grønne sertifikater er ikke realistisk før i 2012, og så lenge kan vi ikke vente. Dette må Åslaug Haga snart innse, sier Småkraftforeningens leder Bjørn Lauritzen til Nationen.

Haga har lenge hatt kontakt med den svenske regjeringen for å få til et felles marked for grønne sertifikater. Småkraftforeningen har lenge hatt håp om at samtalene skulle føre fram.

Les også:

Lauritzen krever at regjeringen og Haga i stedet innfører en egen norsk ordning med grønne sertifikater.

Norge stort nok

– Vi mener det er fullt mulig å få til en norsk ordning med grønne sertifikater allerede fra nyttår. De siste årene er det bygd ut mange småkraftverk, og dermed kan man ikke lenger si at det norske markedet er for lite. I Sverige har ordningen med grønne sertifikater vært en kjempesuksess, og hadde vi fått en lignende ordning ville utbyggingen av småkraftverk eksplodert, sier Lauritzen.

Gir ikke opp

Haga gir på sin side ikke opp målet med å få til en samtale med Sverige. Det vi imidlertid ta lengre tid enn ventet å komme i mål.

Statssekretær Guri Størvold opplyser at Haga vil orientere Stortinget om den videre planen før sommerferien. Størvold mener det er gode sjanser for å få til en avtale neste år.

(©NTB)

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.