BYGG

Bedre konkurranse i anleggsbransjen

BEDRE KONKURRANSE: Maskinentreprenørenes Forbund har gjennomført en markedsstrukturanalyse som viser at konkurransen har bedret seg mellom entreprenørene i anleggsbransjen.
BEDRE KONKURRANSE: Maskinentreprenørenes Forbund har gjennomført en markedsstrukturanalyse som viser at konkurransen har bedret seg mellom entreprenørene i anleggsbransjen. Bilde: Dag Yngve Dahle

Spesielt på anleggskontrakter som ligger mellom 10 og 30 millioner kroner, har det blitt sterkere konkurranse.

Markedsstrukturanalysen som MEF nylig har gjennomført, viser også at det har blitt en jevnere fordeling gjennom året av anbudene i 2008 enn i 2007.

Les også:

Betydelig bedre

Situasjonen i 2008 viser en betydelig bedre konkurransesituasjon, og muligheten for flere entreprenører til å delta på anbudsregning har økt betydelig.

Antall konkurranser med fire eller flere tilbydere har økt fra 32 prosent i 2007 til 52 prosent i 2008.Regionsforskjeller

På samtlige kontraktsstørrelser har det vært flere tilbydere i år enn i fjor, og i oktober og november har det i gjennomsnitt vært syv tilbydere på hvert anbud.

Ifølge MEF er det stor forskjell på antall utlyste anbud fra region til region, likeså er det også stor forskjell på antall tilbydere i regionene.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.