NETTARKIV

Årets Julegaver

Årets julegave: Blu-ray spillere

Når du skal ha full HD-kvalitet på spillefilmen din er det ingen vei utenom. Blu-ray er kåret til ”Årets Julegave” av Elektronikkbransjen, og valget er ikke tilfeldig. Siste utfordrer, HD-DVD, har kastet inn håndkleet i kampen om HD-distribusjon på plate, og det har endelig begynt å dukke opp Blu-ray-spillere som ikke krever ekstra huslån.

Årets mobiltelefon: iPod 3G

Når det gjelder brukervennlighet og eleganse er det ingen over, og knapt noen ved siden av denne mobiltelefonen. Apples revolusjonerende brukergrensesnitt og lettbetjente løsninger for administrasjon av musikk- og videobibliotek på PC og Mac gjør at helhetsintrykket imponerer.

Dette er mobilen alle ønsker seg.

Årets digitalboks: Grundig DTR 8860

Det digitale bakkenettet har snart nådd hundre prosent utbygning, og nordmenn er godt i gang med å gå digitalt. Grundigs digitalboks kan skilte med to tunere og 500 GB harddisk, slik at du kan ta opp fra en kanal mens du ser en annen.

Årets tilbehør: Sandisk minnekort

Hvor stort, og ikke minst hvor raskt minnekortet i digitalkameraet ditt er har mye å si for fotoopplevelsen. Kvaliteten på kortet kan bety forskjellen mellom noen få bilder i slengen og kontinuerlige serieopptak av stillbilder i samme kamera. Sandisk produserer kort som er raske, til overkommelige priser.

Årets småelektrisk: Electrolux Ergorapido

Enkel å styre, lett og lett å ta frem. Ergorapido er en støvsuger du slipper å sloss med. Siden prisen heller ikke er avskrekkende, er den en glimrende julegave til den i livet ditt som kanskje burde være flinkere til å støvsuge hjemme?

Årets film: Mamma Mia!

Dette er den største feelgood-gaven du kan gi, men sørg for at mottaker er over 30, eller bekreftet ABBA-fan. Bonus: James Bond-skuespiller Brosnan synger selv, akkurat som resten av stjernegalleriet.

Årets fotoprodukt: Lumix G1

Det første kameraet i den helt nye Micro Four Thirds-standarden kommer fra Panasonic og har vekket oppsikt. Kameraet er testet et annet sted i denne utgaven av Forbrukerteknologi, og selv om det har enkelte mangler, som videoopptak, er kameraet et spennende nytt tilbud i segmentet mellom kompakt- og speilreflekskamera.

Årets dataprodukt: Acer Aspire One

Denne bittelille bærbare PC-en kan skilte med Intels Atom-prosessor, spesialbygget for nettopp ultramobile PC-er. Sammen med den utvidede baterikapasiteten kan du presse hele 7 timer jobbing ut av en ekstremt liten, stilig PC som finnes i en rekke spennende farger.

Årets Spill: Little Big Planet

Denne utrolig søte og morsomme spilltittelen til PlayStation 3 er en åpenbar julegavekandidat til alle som eier en PlayStation 3. Spillet har vunnet stor heder for sin spillbarhet, i tillegg til mye skryt for utvidelsesmulighetene og funksjonene for å lage egne brett og dele dem med andre via Internet. Bonus: Stephen Frys silkebløte stemme geleider deg gjennom opplæringsbrettene.

Årets Klassiker: Kenwood Major

Denne kraftpluggen fra Kenwood vant vår test av kjøkkenmaskiner i Forbrukerteknologi nr 3 i år. Ikke uten grunn. Den har også blitt kåret til en av årets beste julegaver, og det er vi helt enige i. Det finnes også et hav av tilleggsutstyr du kan fråtse i hvis mottakeren allerede eier en.

Årets hvitevare: Tørketromler med varmepumpe

Varmepumper er ikke lenger bare til huset! De tre største hvitevareprodusentene har i år lansert tørketromler som kan kutte strømforbruket til det halve ved å utnytte energien bedre. Miljø- og strømsparing er gode julegaver.Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.