NATURVITENSKAP

Årets ingeniørbragd 2005

BRAGD 2004: I fjor kåret våre lesere Autostore kompaktlager til Årets ingeniørbedrift. Roboten og lagringssystemet er produsert i Norge. Salgskonsulent Håvard Hallås i firmaet Arkiv og Lager viser systemet.
BRAGD 2004: I fjor kåret våre lesere Autostore kompaktlager til Årets ingeniørbedrift. Roboten og lagringssystemet er produsert i Norge. Salgskonsulent Håvard Hallås i firmaet Arkiv og Lager viser systemet.

Teknisk Ukeblad skal for femte gang kåre Årets ingeniørbragd - eller ingeniørbedrift - i dobbel betydning.

Det vil si at den som kåres skal enten ha utført et spesielt og betydelig ingeniørarbeid, eller det kan være en bedrift som har hatt spesiell suksess eller gjort noe enestående.

Fjorårsvinner

Det er altså ikke bare bragder og bedrifter, men også hendelser og personer, som kan fortjene prisen. I fjor vant Hatteland Computer med sitt lagerkonsept Autostore. Året før vant Chipcon.

Alle kandidater presenteres i Teknisk Ukeblad før jul. Leserne er med på å kåre vinneren sammen med en jury bestående av Teknisk Ukeblads redaksjon og representanter for Tekna og NITO.

Dette er kriteriene:

Bedriften/bragden må:

  • representere en god ingeniørmessig løsning på et teknologisk eller samfunnsmessig problem
  • ha lokal, nasjonal eller internasjonal betydning for samfunnet
  • representere en god idé som har vist kommersiell levedyktighet eller samfunnsøkonomisk betydning
  • være utført eller sluttført i perioden 2004-2005.

Prisen kan også gå til en person som har gjort et enestående arbeid med eller for teknologi og naturvitenskap i samfunnet i perioden.

Produktet eller prosessen må være utviklet i Norge. Utenlandske selskaper kan komme i betraktning hvis det står en nordmann bak utviklingen.Folkejury

Vinneren presenteres i siste nummer av Teknisk Ukeblad i år med utgivelse 16. desember.

Følg med på nettet - www.tu.no - der alle kandidatene presenteres samlet etter hvert og der du kan avgi din stemme. Vinnerne får tildelt utmerkelsen under Kursdagene i Trondheim i januar.

Forslag til kandidater sendes pr. e-post til: bragd@tu.no, telefaks: 23 19 93 01 eller pr. brev til: Ingeniørforlaget, Postboks 5844 Majorstuen, 0308 Oslo - merk konvolutten Bragd 2005.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.