IKT

Åpen for måler-samarbeid

Ivar Grothe, adm. dir. Cinclus
Ivar Grothe, adm. dir. Cinclus Bilde: Telenor Cinclus

Det finske selskapet gir Telenor Cinclus ny kompetanse og utvider kundetilbudet.

– Comsel har en unik kompetanse og de har lang erfaring i markedet og en teknologi som er godt testet og utprøvd. Deres løsninger passer som hånd i hanske med våre systemer. Kjøpet er et viktig skritt på veien mot å bli Nordens største leverandør innen automatisk måleravlesning, sier administrerende direktør Ivar Grothe i Telenor Cinclus.Integrert løsnning

Der Comsel har kommet lenger enn Cinclus er på integrasjon av selve strømmåleren med kommunikasjonsenheten. Telenor Cinclus’ løsninger har så langt basert seg på separate enheter.

Comsels løsning gir også energiselskaper mulighet til å tilby måling av andre energibærere som fjernvarme, gass og vann. I dag måles strømforbruket til 30.000 husstander med selskapets teknologi.

Kjøpet innebærer at Telenor Cinclus overtar alle de 16 Comsel-ansatte.

Automatisk måleravlesning kommer for fullt, og analytikere anslår at 60 prosent av alle nordiske husstander vil bli avlest automatisk innen 2010. Utviklingen påskyndes også av kommende lovpåbud.Åpne for samarbeid

Markedet for automatisk måleravlesning er i startgropen, med en rekke ulike leverandører og teknologier.

Telenor Cinclus har samarbeidet med Comsel på flere større prosjekter, og om utvikling av løsninger for bruk av GPRS, som er den kommunikasjonsteknologien de i hovedsak har valgt å basere seg på.

Skaper-frieri

- Men vi har også trådløs Zigbee-kommunikasjon med i vårt konsept som en byggekloss. Vi følger derfor interessert med på hva som skjer i selskapet High-Tech Security og med Skaperen-vinner Ellen Kathrine Lie, sier Grothe.

Han utelukker ikke at de løsninger som Lie har presentert i Skaperen kan være komplementære til Cinclus’ løsninger.

- Foreløpig vet vi for lite om Lies prosjekt. Det kunne derfor vært interessant å få til en dialog om konseptet, og jeg ser ikke bort fra at vi tar kontakt med henne. Men foreløpig har vi vært alt for opptatt med bearbeiding og oppfølging av konkrete prosjekter på det svenske markedet, sier Grothe.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.