ENERGI

Anne Myhrvold fortsetter som direktør for Petroleumstilsynet

Får fornyet tillit, tross sterk kritikk av Ptil fra Riksrevisjonen.

Anne Myhrvold fortsetter som Ptil-direktør i seks nye år.
Anne Myhrvold fortsetter som Ptil-direktør i seks nye år. Foto: Carina Johansen, NTB Scanpix

Anne Næss Myhrvold ble i statsråd 29. mars åremålsbeskikket som direktør for Petroleumstilsynet for en ny periode på seks år, skriver Arbeids- og sosialdepartementet i en pressemelding

Myhrvold har ledet Petroleumstilsynet siden 2013. Hennes nåværende åremål går ut 1. mai 2019.

I januar i år fikk tilsynsmyndigheten sterk kritikk fra Riksrevisjonen om oppfølgingen av en rekke oljeprosjekter på norsk sokkel, blant annet skandaleprosjektet Goliat. I etterkant krevde fagforeningen Safe at Myhrvold måtte gå

Nå har hun likevel fått fornyet tillit av arbeidsministeren. 

– Bidratt til å utvikle og profesjonalisere

Myhrvold har lang erfaring fra ulike lederstillinger i petroleumsnæringen, i tillegg til bakgrunn fra Oljedirektoratet. Hun har også vært forsker i Rogalandsforskning.

– Myhrvold har i sin første åremålsperiode bidratt til å utvikle og profesjonalisere Petroleumstilsynet i takt med utviklingen. Hun er en faglig solid og utviklingsorientert leder som evner å skape de nødvendige samarbeidsrelasjonene, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie.

I forkant av Riksrevisjonens rapport gikk Myhrvold ut i Teknisk Ukeblad og tok selvkritikk for hvordan Ptil hadde fulgt opp Goliat-prosjektet. Hun lovet også at tilsynsmyndigheten skulle bli tydeligere i bruken av reaksjonsmidler. 

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.