IT

Amerikanere skal redde Ice

IKKE SLUTT LIKEVEL: Kun timer etter Nordisk Mobiltelefon gikk under, lanseres Ice i ny, offensiv drakt med amerikanske eiere. Her representert ved en av selskapets karakteristiske 450 MHz-sendere.
IKKE SLUTT LIKEVEL: Kun timer etter Nordisk Mobiltelefon gikk under, lanseres Ice i ny, offensiv drakt med amerikanske eiere. Her representert ved en av selskapets karakteristiske 450 MHz-sendere.
Leif Hamnes
20. feb. 2009 - 14:13

Overtakelsen vil sikre en videreføring av ice. nets tjenester til kundene i Norge, heter det i en pressemelding.

Nyheten blir kjent kun få timer etter at Ice. nets tidligere eneeier, Nordisk Mobiltelefon, ble begjært konkurs.

Les også: Nordisk Mobiltelefon er konkurs

– Vår avtale om å kjøpe ice. nets norske virksomhet legger fundamentet for Access retur til det skandinaviske telekommunikasjonsmarkedet, sier Jörg Mohaupt, leder for media og telekommunikasjon i Access Industries.

Satser videre

Mohaupt er innstilt på å «revitalisere driften i selskapet slik at det blir et telekommunikasjonsfirma i verdensklasse», som det heter i pressemeldingen.

– Vi tror at ice.net representerer et unikt tilbud når det gjelder nettverksdekning og hastighet, spesielt for kunder som bor eller arbeider utenfor byområder, uttaler Mohaupt.

Access er overbevist om at den underliggende virksomheten i ice.net er sterk og at selskapet fortsatt skal kunne tilby kundene «differensierte tjenester av høy kvalitet innen mobilt bredbånd og telefoni».

Lettet Ice-direktør

– Med Access' støtte, kan vi forsikre at ice.net sine kunder ikke kommer til å oppleve noe brudd i leveransene, men derimot få en betydelig forbedring som følge av ytterligere investeringer i vår infrastruktur, sier Robert Eckert, administrerende direktør i ice.net Norge.

Access skal ifølge meldingen også vurdere mulighetene for å kjøpe opp tilsvarende virksomheter i Sverige og Danmark.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.