INDUSTRI

Alunorte-trøbbel rammer Hydros mål om å bli bedre

Vil ikke klare å levere i henhold til forbedringsprogrammet sitt.

Situasjonen ved Alunorte-raffineriet i Brasil vil påvirke Hydros resultater også i tiden fremover, opplyser selskapet.
Situasjonen ved Alunorte-raffineriet i Brasil vil påvirke Hydros resultater også i tiden fremover, opplyser selskapet. Foto: Ricardo Moraes/Reuters/NTB Scanpix

Å løse situasjonen ved Alunorte-raffineriet i Brasil er Hydros hovedprioritet for neste år, skriver selskapet i forbindelse med sin kapitalmarkedsdag torsdag.

Hydro opplyser også at selskapet på grunn av situasjonen i Brasil ikke vil kunne levere i henhold til forbedringsprogrammet Bedre, med til sammen 3,0 milliarder kroner i planlagte forbedringer over en fireårsperiode fram til utgangen av 2019.

Av samme årsak har ikke Hydro kunnet holde fremdriften for flere av selskapets mål på mellomlang sikt, heter det.

Jobber for å få til full produksjon

På kort sikt jobber Hydro for fullt for å få i gang full produksjon ved Alunorte, etter ni måneder med 50 prosent produksjon, ifølge selskapet.

– Vi sikter mot å etablere en felles plattform med myndigheter og rettssystemet for å ha en felles retning mot full produksjon, ved bruk av den beste tilgjengelige teknologien, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i en pressemelding.

– Vi har det som trengs: De riktige menneskene, den riktige teknologien og innstillingen, og prosessen for å gjenoppta full produksjon vil være et viktig tema på kapitalmarkedsdagen 2018, slår han fast.

Avviser beskyldninger

Alunorte har produsert på halv kapasitet siden mars. Da påla miljømyndighetene og en domstol anlegget å kutte produksjon med 50 prosent etter anklager om forurenset drikkevann som følge av lekkasjer etter ekstrem nedbør.

Foto: Fredrik Hagen/NTB Scanpix

Hydro har selv tilbakevist beskyldninger om miljøskadelige utslipp.

Forventede investeringer er anslått til 6,5-7 milliarder kroner i snitt i årene 2018-21, inkludert investeringer som skal gjøre Alunorte mer robust.

Samlede investeringer for 2019 er anslått til 10-10,5 milliarder kroner.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.