MARITIM

Alt klart til heving: Øver mens de venter på godt nok vær

Må ha 5-6 dager uten bølger og kastevind.

Arbeidet med å heve havarerte KNM Helge Ingstad kan settes i gang på kort varsel, men er avhengig av godt vær imellom fem og seks dager i strekk. Her er havaristen og flere fartøyer som har vært involvert i bergingsarbeidet, fotografert i slutten av november.
Arbeidet med å heve havarerte KNM Helge Ingstad kan settes i gang på kort varsel, men er avhengig av godt vær imellom fem og seks dager i strekk. Her er havaristen og flere fartøyer som har vært involvert i bergingsarbeidet, fotografert i slutten av november. Foto: Marit Hommedal/NTB Scanpix

Forberedelsene til å heve den forliste fregatten Helge Ingstad er nå ferdige. Alt er dermed klart til å starte hevingen av skipet, men været avgjør når.

For å starte selve hevingen av fregatten kreves det akseptable værforhold i fem til seks sammenhengende dager, opplyser Forsvaret.

Med godt vær menes under en halv meter sjø og ingen kastevind.

Værutsiktene de kommende dagene er imidlertid svært usikre, og det er meldt noe pålandsvind til helgen. En avgjørelse om å starte hevingen kan tas på kort varsel, da materiell, fartøy og personell kan mobiliseres umiddelbart.

Tiden fram til et godt værvindu oppstår vil brukes til å øve på operasjonen, opplyser Forsvaret.

All aktiviteten rundt KNM Helge Ingstad kan du følge direkte døgnet rundt via livekameraet på TUs nettsider.

Fregatten KNM Helge Ingstad har ligget i Hjeltefjorden i Hordaland etter at den kolliderte med oljetankeren Sola TS torsdag 8. november.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.