ENERGI

Aker Solutions tildelt kontrakt på opptil 1,5 milliarder kroner

Aker Solutions har blitt tildelt en kontrakt for Dvalin-feltet fra Windershall Dea. Selskapet mener kontrakten er verdt mellom 0,5 og 1,5 milliarder kroner.

Aker Solutions har blitt tildelt en kontrakt for Dvalin-feltet. Gassfeltet ligger rundt 200 kilometer utenfor kysten av Nord-Norge, vest for Sandnessjøen.
Aker Solutions har blitt tildelt en kontrakt for Dvalin-feltet. Gassfeltet ligger rundt 200 kilometer utenfor kysten av Nord-Norge, vest for Sandnessjøen. Foto: Terje Bendiksby/NTB

– Denne tildelingen demonstrerer våre sterke evner til å levere løsninger for å øke produksjonen på eksisterende felt på den mest effektive og trygge måten, sier Maria Peralta, som er sjef for Aker Solutions' undervannsseksjon, i en pressemelding.

Nettavisen omtalte saken først.

Maria Peralta.
– Denne tildelingen demonstrerer våre sterke evner til å levere løsninger for å øke produksjonen på eksisterende felt på den mest effektive og trygge måten, sier Maria Peralta, som er sjef for Aker Solutions' undervannsseksjon. Foto: Aker Solutions

Dvalin Nord-feltet var det største funnet i Norge i 2021, sier hun videre

– Med denne kontrakten vil vi bidra til at Windershall Dea kan fortsette å bygge videre på sin posisjon som en av de største produsentene av norsk gass i en tid når energisikkerhet er kritisk i Europa, sier Peralta.

Gassfeltet Dvalin Nord ligger rundt 200 kilometer utenfor kysten av Nord-Norge, vest for Sandnessjøen. Arbeidet startet umiddelbart og er ventet fullført ved slutten av 2025.

Les også

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.