Aker Solutions og ABB inngår allianse

Samarbeidet skal gi løsninger som kan benyttes av den globale olje- og gassindustrien, basert på selskapenes felles kompetanse innen havbunnsløsninger, kraft- og automasjonsteknologi.

Gasskompresjonssystemer på havbunnen
Gasskompresjonssystemer på havbunnen

ABB og Aker Solution inngår en allianse som skal ta havbunnsteknologi til et nytt nivå. Samarbeidet skal gi løsninger som kan benyttes av den globale olje- og gassindustrien, basert på selskapenes felles kompetanse innen havbunnsløsninger, kraft- og automasjonsteknologi, skriver ABB i en pressemelding.

Forbedre styring og kraftforsyning

Samarbeidet vil kombinere ABBs undervanns- kraft- og automasjonsteknologi og Aker Solutions kunnskap og kapasitet på levering av produksjonsløsninger for olje- og gassproduksjon. Intensjonen er å forbedre hvordan produksjonsutstyr på havbunnen forsynes med kraft og hvordan det styres fra land eller plattformer. Dette skal resultere i lavere kostnader og muliggjøre lønnsom produksjon fra felt langt fra eksisterende infrastruktur, skriver ABB i en pressemelding.

Fokuserer på kompresjonssystemer

Avtalen er et resultat av samarbeid som inkluderer leveranser gasskompresjonssystemet for det Statoil-opererte Åsgard-feltet. I starten vil samarbeidet fokusere på utvikling av bedre havbunns kompresjonssystemer til reduserte kostnader og raskere levering.

Ved å bygge på sin globale tilstedeværelse, kan selskapene sammen støtte og levere til kunder over hele verden. Hovedsetet for samarbeidet er i Oslo.

Les også: Industrien og NTNU samler kreftene for undervanns-produksjon

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.