KARRIERE

Afrika søker norsk kompetanse

Hvert år er det en ny minister som har ansvar for det østafrikanske fellesskapet. I år er det Burundi, ved Hon Hafsi Mossi, som har overtatt. Hun har tidligere jobbet som BBC-journalist. Mossi er en viktig talskvinne i Burundi, med en rekke viktige regjerings- og ministerposter på sin CV.
Hvert år er det en ny minister som har ansvar for det østafrikanske fellesskapet. I år er det Burundi, ved Hon Hafsi Mossi, som har overtatt. Hun har tidligere jobbet som BBC-journalist. Mossi er en viktig talskvinne i Burundi, med en rekke viktige regjerings- og ministerposter på sin CV. Bilde: Maria Amelie

– Vi er her i dag for å diskutere mer samarbeid mellom norske energibedrifter og Det Østafrikanske Fellesskapet, som er i vekst. Det er behov for kompetanse på infrastruktur, energi og ikke minst jernbane som skal bygges ut på tvers av de fem landene i fellesskapet, sier Hon Hafsi Mossi, ministeren for Det Østafrikanske Fellesskapet.

Trenger kompetanse

Hun er på besøk i Trondheim, og forteller mer om fellesskapet på et forretningsseminar hvor flere ministre, ambassadører og næringslivsrepresentater fra både Afrika og Norge deltar i dag.

– Norge er et av landene som har inngått en avtale med det Østafrikanske fellesskapet, og ønsker å tilby oss assistanse i våre teknologi- og energiprosjekter, sier Hon Hafsi Mossi.

Stort ønske om samarbeid

Arrangementet på Dokkhuset er i regi av NABA, Norsk-afrikansk forretningsorganisasjon. Medarrangørene er NTNU og NABAs partner NORAD, direktoratet for utviklingssamarbeid.

– Det østafrikanske fellesskapet består av Kenya, Uganda, Tanzania, Rwanda og Burundi. Det er den regionale blokk som har kommet lengst i integreringsprosessen, med felles internt marked, fri flyt av varer og tjenester for 120 millioner innbyggere, sier Eivind Fjeldstad daglig leder for NABA.

Ifølge ham er seminaret i utgangspunktet for norsk næringsliv som vil få med seg mulighetene i Øst-Afrika-regionen.

Det østafrikanske fellesskap

Samarbeidsorganet mellom østafrikanske stater ble startet på nytt i 2000.

Hovedmålet er å danne politisk union som omfatter toll og egen valuta.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.