KRAFT

40 millioner til havvind

Offshore vindkraft er svært dyrt, nå øker regjeringen satsingen på teknologiutvikling.
Offshore vindkraft er svært dyrt, nå øker regjeringen satsingen på teknologiutvikling. Bilde: Vici Ventus

Regjeringen gir flere titalls millioner til Norges Forskningsråd og Enova, for å legge bedre til rette for å utnytte fornybare energiressurser i norske havområder.

Langsiktig

Pengene skal gå til teknologiutvikling og til å legge til rette for en langsiktig satsing for å gjøre havvind til en ny norsk næring.

– Vi foreslår en økning på 40 millioner kroner til viktige satsingsområder innenfor produksjon av fornybar energi til havs, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Satsingen består av:

  • 10 millioner kroner i økt støtte til piloter og prototyper innenfor havenergi gjennom Norges forskningsråd.
  • 20 millioner kroner til større demonstrasjonsprosjekter innenfor havenergi gjennom Enova. I tillegg øker overføringene til Enova med 55 millioner kroner som skal gå til umodne teknologier.
  • 10 millioner kroner til oppstart av strategiske konsekvensutredninger i egnede arealer for fornybar energiproduksjon i norske havområder. En grovsiling av arealer gjennomføres allerede i år.

– Vi legger til rette for forskning, utvikling og demonstrasjonsprosjekter innen havenergi, og styrker dermed kompetansegrunnlaget og mulighetene for næringsutvikling. På den måten utvides mulighetene for Norge som energinasjon. Vi vil i årene som kommer legge ytterligere til rette for havenergi, sier Riis-Johansen.Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.