OLJE OG GASS

25 tonn naturgass lekket ut på Åsgard-feltet

– Overraskende at en så stor gasslekkasje ikke har blitt kjent før nå.

Gasslekkasjen skjedde på riggen «Deepsea Bergen», eid og operert av Odfjell Drilling.
Gasslekkasjen skjedde på riggen «Deepsea Bergen», eid og operert av Odfjell Drilling. Bilde: Arkiv

Ingen kom til skade da anslagsvis 25 tonn naturgass lekket ut på Åsgard-feltet fredag kveld. Lekkasjen skjedde under forberedelser til en brønnoperasjon.

Statoil ser alvorlig på hendelsen og iverksetter gransking, melder Stavanger Aftenblad.

«Deepsea Bergen»

– Lekkasjen oppsto i forbindelse med arbeid på Åsgard-feltet ved 20-tiden fredag kveld, sier pressetalsmann Eskil Eriksen i Statoil til avisen.

Gasslekkasjen skjedde på riggen «Deepsea Bergen», eid og operert av Odfjell Drilling, som utførte arbeidet for Statoil på Åsgard-feltet, om lag 200 kilometer utenfor kysten av Trøndelag.

Lekkasjen ble oppdaget da det observert gassbobler i havoverflaten. Riggen med 91 personer ombord ble trukket vekk fra området og Eriksen opplyser at ingen ble skadd.

Statoil antar at lekkasjen varte i rundt 20 minutter og at i alt 25 tonn gass lekket ut. Pressetalsmannen i Statoil sier han ikke spekulere i om det er mye eller lite, men han understreker at de ser alvorlig på saken.

– Før eller siden smeller det

– Det er overraskende at en så stor gasslekkasje ikke har blitt kjent før nå. 25 tonn er enormt mye, sier Roy Erling Furre, andre nestleder i SAFE til bransjenettstedet enerWE.

Han mener at arbeidstakernes innspill ikke blir tatt på alvor.

– Før eller siden smeller det, dersom vi fortsetter slik. Det ser ikke ut til at vi klarer å snu trenden. Kostnadskuttene pågår fortsatt, og rammevilkårene blir stadig dårligere, sier Furre.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.