For kompliserte kontrakter

-Før var kontraktene utarbeidet av ingeniører for ingeniører. Nå er kontraktene laget av jurister for jurister, sa NFF-leder Frode Nilsen under åpningen av den årlige Fjellsprengingskonferansen torsdag.

annonse:
annonse:

Fergedrifta kraftig underfinansiert

Fergedrifta i Møre og Romsdal er kraftig underfinansiert. Samtidig bør anbudene for fergedrift innrettes annerledes. Det er konklusjoner i en rapport fra Møreforskning som nå er ferdig.

annonse:
annonse:
annonse:

Vegvesenet brensekloss for bedre byluft

Statens vegvesen er en bremsekloss når kommunene prøver å iverksette tiltak for å forbedre byluften, mener Riksrevisjonen

Ny utlysning av tunnel- oppgradering

Oppgradering av Follotunnelen på E6 i Akershus er utlyst på nytt. Den første konkurransen ble avlyst. Anbudsfristen er satt til 18. januar.

Stangeland kjøpte Velde Fjellboring

Stangeland Maskin har kjøpt hele bore- og spreningningsavdelingen av Velde Fjellboring.

Nyhetsbrev fra Våre Veger
Våre Veger Nyhetsbrev

Meld deg på og motta ukentlige nyhetsbrev.

Din epostadresse:

Papirutgaven
Våre Veger

Les papirutgaven av Våre Veger på nettet. Du kan også søke gratis etter artikler som har vært på trykk i bladet.

annonse:

182 antatte selvmord i trafikken på ti år

De siste ti årene har politiet unnlatt å varsle Vegvesenet om 78 dødsulykker på vegene fordi de tror det dreier seg om selvmord.

Mot hjemmeseier for Birkeland

Birkeland Entreprenørforrretning fra Gulen i Sogn ligger an til å vinne en jevn konkurranse i hjemfylket.

Elektro på Bommestad-Sky er ute

Elektroentreprenører som ikke er redde for store oppgaver, må merke av 20. januar. Det er siste frist for å gi anbud på elektro- og SRO-arbeidet på E18 mellom Bommestad og Sky i Vestfold.

Ny slapsehenger gir mindre saltforbruk

Bedre fjerning av snø og slaps betyr at man kan bruke mindre salt på vegen. Det er prinsippet bak en ny slapehenger som nå testes ut.

Fyllingen Maskin lavest av 9 i Bergen

9 entreprenører vil bygge om fylkesveg 564 i Bergen. Lokale bedrifter er godt representert blant anbyderne. En av dem er Fyllingen Maskin som leder konkurransen med et anbud på 98,8 millioner kroner.

Enova-støtte til energiledelse

Som første aktør i anleggsbransjen har Stangeland Maskin fått Enova-støtte til energiledelse. Nå spirer og gror energitiltakene hos Stavanger-bedriften.

6,7 km bru planlegges over Trond- heimsfjorden

Fosen regionråd har bevilget 500 000 kroner i kapital til et aksjeselskap som skal jobbe for realisering av Trondheimsfjordbrua.

Peab lavest på kjempejobb

Peab vil ha 1,162 milliarder kroner for å anlegge 8,1 km ny E6 i Sør-Trøndlag. Det er det laveste av 6 anbud, og det holder til en ledelse på over 6 prosent til nærmeste konkurrent.

Siste kommentarer

Veidekke mistet sentral godkjenning for ansvarsrett

Veidekke Entreprenør AS har påklaget Direktoratet for byggkvalitets (DIBK) vedtak etter at selskapets mistet sin sentrale godkjenning for ansvarsrett.

Bøkfjordbrua til norsk/tysk AF

HAK Entreprenør AS og Schachtbau Nordhausen Stahlbau GMbH får oppdraget med å bygge Bøkfjordbrua på E105 i Sør-Varanger.

Krevende g/s-veg i Bergen

Sør for Bergen sentrum er det et nesten sammenhengende tilbud til myke trafikanter parallelt med E39. Det som gjenstår er nå sendt ut på anbud. 17. desember er datoen å merke seg for entreprenørene.