13 anbud på g/s-veg i Follo

Ikke mindre enn 13 entreprenører har gitt anbud på en gang/sykkelveg i Follo. Til tross for den store deltakelsen er det en som skiller seg ut: Leif Grimsrud fra Halden ligger 10 prosent lavere enn nærmeste konkurrent.

annonse:

Sjefskifte hos Pon

Etter 16 år i sjefstolen overlater administrerende direktør i Pon Equipment AS, Inge Stensland, styringen til Erik Sollerud.

Solid spansk ledelse i Kongsberg

Det spanske firmaet OSSA har en solid ledelse til konkurrentene i kampen om første kontrakt på kjempeprosjektet Damåsen-Saggrenda. Spanjolene vil ha 670,1 millioner kroner. Nærmeste konkurrent ligger 8,5 prosent høyere.

Softis- og do-problemer for turistveger

Det var ikke bare parkeringskapasiteten som ble for liten på Atlanterhavsvegen sist sommer. Strømtilførselen viste seg også å være i knappeste laget.

Andre vegnyheter
annonse:
annonse:
annonse:

Valg av ny E18 Langangen-Rugtvedt

Statens vegvesen anbefaler korridor 1 for ny E18 mellom Langangen og Rugtvedt. Dette er alternativet som ligger nærmest dagens E18 gjennom Porsgrunn.

Nytt forskningsprosjekt innen betongteknologi

Forskningsrådet har gitt tilsagn til forsknings- og utviklingsprosjektet «DACS – Durable Advanced Concrete Structures», hvor Multiconsult deltar som eneste rådgiverfirma.

Isachsen kjøper Gevelt-selskaper

Gevelt Grustak & Entreprenør AS med hovedkontor i Mjøndalen blir med virkning fra 25. februar en del av divisjon Anlegg, mens Gevelt Grustak AS drives videre under divisjon Industri i Isachsen Gruppen.

Nyhetsbrev fra Våre Veger
Våre Veger Nyhetsbrev

Meld deg på og motta ukentlige nyhetsbrev.

Din epostadresse:

Papirutgaven
Våre Veger

Les papirutgaven av Våre Veger på nettet. Du kan også søke gratis etter artikler som har vært på trykk i bladet.

annonse:

Dødt løp mellom Kruse Smith og Veidekke

Tre promille skiller anbudene Kruse Smith og Veidekke har gitt på en stor jobb på Laksevegen i Sør-Trøndelag. Det laveste er på 273,651 millioner kroner. Det er gitt av Kruse Smith.

Helt jevnt i Smestad- tunnelen

Ikke stort mer enn en halv prosent skiller de to laveste anbudene på oppgradering av Smestadtunnelen på Ring 3 i Oslo. Peab vil ha 130,248 millioner kroner for jobben, Isachsen vil ha 131,005 millioner.

Gang/sykkelveg på anbud i Tønsberg

Å ta seg fram mellom Tønsberg sentrum og tettstedet Barkåker for egen kraft, er ingen spøk. 19. mars er datoen å merke seg for dem som vil bedre forholdene.

Se bildene fra sprengningen av E18-brua

Sprengningen av Skjeggestad bru på E18 i Holmestrand ser ut til å ha gått veldig bra, ifølge Statens vegvesen.

Ny utlysning av Nesna-Levang

Vegvesenet gjør et nytt forsøk på å få et rederi til å drive fergesambandet Nesna-Levang i Nordland. De første forsøkene endte med at konkurransen ble avlyst. Ny anbudsfrist er satt til 9. mars.

Udetonert dynamitt funnet på ulykkessted på Geilo

Fire måneder etter at tre personer ble drept i en ulykke på en anleggsplass på Geilo i Buskerud, ble det i januar fortsatt funnet udetonert dynamitt på stedet.

«All time high» for nasjonale turistveger

Trafikkoppgangen fortsetter for de fleste strekningene på de nasjonale turistvegene i Norge. Flere kunne notere «all time high» i sommermånedene juni, juli og august 2014.

Brukompetans- en er kritisk lav

Statens vegvesen skriver i et internt notat at situasjonen for deres egen spisskompetanse på bru og geologi er «kritisk».

Siste kommentarer

Klar ledelse til Christie & Opsahl

Et anbud på 79,6 millioner kroner gir Christie & Opsahl fra Molde en overlegen ledelse i konkurransen om å få bygge ny Driva bru i Sunndalsøra. Nærmeste konkurrent ligger over 10 prosent høyere.

Ødelagt E18-bru sprenges lørdag

Den ødelagte Skjeggestadbrua på E18 ved Holmestrand skal sprenges lørdag. Sprengningen var planlagt gjennomført tidligere i uka, men er utsatt av sikkerhetshensyn.

Veidekke beholder Hinnøy

Om ikke noen har begått helt usannsynlige regnefeil, kan Veidekke innstille seg på å beholde ansvaret for drift og vedlikehold av veger i området Hinnøy i neste fem-årsperiode. Nærmeste konkurrent ligger 32 prosent høyere.