Total uenighet om Nordhord- landsbrua

Interessen for å vedlikeholde Nordhordlandsbrua er stor, men uenigheten om hva det bør koste er mye større. Det høyeste anbudet ligger 314 prosent høyere enn det laveste! BMO Entreprenør fra Kongsberg leder overlegent.

annonse:
annonse:

Overlegen ledelse i Kvalsund

Anlegg Nord fra Alta tar en solid ledelse ved anbudsåpningen av den første parsellen på rv 94 mellom Skaidi og Hammerfest.

annonse:
annonse:
annonse:

Rasrammede Vaksdal gjorde inntrykk på Solvik-Olsen

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) fikk se rasområdene i Vaksdal på nært hold da han var på befaring mandag. Gjenåpningen av E16 skjer tidligst onsdag.

Forskere: Lokalpolitikk styrer vegbygging

Lokalpolitiske hensyn styrer hvilke riksveger det satses på, ikke den forventede trafikkveksten, fastslår to forskere.

Tungvekter ny styreleder i Drammen Liftutleie

Sverre Gabrielsen, tidligere administrerende direktør i Normann Olsen Maskin AS, er ny styreleder i Drammen Liftutleie AS.

Nyhetsbrev fra Våre Veger
Våre Veger Nyhetsbrev

Meld deg på og motta ukentlige nyhetsbrev.

Din epostadresse:

Papirutgaven
Våre Veger

Les papirutgaven av Våre Veger på nettet. Du kan også søke gratis etter artikler som har vært på trykk i bladet.

annonse:

Entreprenør- bransjens svar på trådløst kontor

Powel AS lanserte nylig sin nye mobile løsning for entreprenørbransjen. Med Gemini 3D Felt kan du ta med deg prosjektet i 3D ut på anleggsplassen.

Stor ITS-begeistring

Samferdselsdepartementet ber om konkrete forslag til  økt bruk av ITS i transportsektoren i Norge. Dette er en svært gledelig nyhet for ITS Norge.

Går for undersjøisk tunnel til 5,2 milliarder

Fylkesrådet i Nordland går for en tunnelløsning under Alstenfjorden for å knytte Dønna og Herøy til fastlandet. I så fall blir dette tidenes største vegprosjekt i Nordland.

Vil å fjerne etterslepet i neste NTP

Kan vedlikeholdsetterslep på norske veger fjernes med ett eneste grep, spør samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) i dag i et brev til transportetatene. I så fall vil prislappen være på 876 milliarder kroner.

Skjerper grensene for svevestøv

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) vil skjerpe grensene for helsefarlig svevestøv. De nye kravene trer i kraft fra neste år.

Multiconsult på børs

Multiconsult ASA ble i dag notert på Oslo børs, etter å ha gjennomført en vellykket noteringsprosess. Prisen per aksje er satt til NOK 78, noe som priser selskapets børsverdi til over 2 milliarder kroner

Dødt løp i Os

To promille skiller de to laveste anbudene på utvidelse av fylkesveg 158 i Os i Hordaland! Det er Vestafjell fra Bergen som har den knepne ledelsen foran Vassbakk & Stol fra Karmøy.

Marthinsen & Duvholt leder på Lørenfallet

Seks entreprenører har meldt sin interesse for å bygge om fylkesveg 171 gjennom Lørenfallet på Romerike. Det klart laveste anbudet er gitt av Marthinsen & Duvholt fra Sandefjord, som vil ha 19,79 millioner kroner for jobben.

Siste kommentarer

Driftskontrakt fikk hederlig omtale

For første gang har en driftskontrakt fått hedrende omtale i forbindelse med utdeling av Vakre vegers pris. Roadworks-selskapet Veidrift AS fikk prisen for driftskontrakt Vestfold øst.

Klart for bygging av ny Melabru

Melabrua på fylkesveg 715 i Åfjord i Sør-Trøndelag skal rives og ersattes med en ny. Den nye blir 54 meter lang. De som vil ha jobben, må regne ferdig innen 2. juli.

Vil ha to hovedveger øst-vest

Også lastebilnæringen støtter forslaget to hovedvegforbindelser mellom Øst- og Vestlandet, og at disse bør være over Haukeli i Telemark fylke og Hemsedal i Buskerud fylke.