I Munchen for å selge norske vegjobber

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen møter i dag tyske anleggsentreprenører for å selge framtidige vegoppdrag i Norge.

annonse:
annonse:

-Raset rammer neppe E 136

E 136 vil neppe bli direkte rammet av et ras fra fjellet Mannen i Romsdalen. Statens vegvesen er likevel i beredskap.

Kruse Smith/ Risa driver Bjørkås- tunnelen

Et arbeidsfellesskap mellom Kruse Smith og Risa skal drive den 1 360 meter lange Bjørkåstunnelen i totalentreprise. Tunnelen inngår i fylkesveg 42 i Sirdal i Vest-Agder. Kontraktsummen er 141,3 millioner kroner.

Vågstrands- tunnelen åpner til jul

E 136 Vågstrandstunnelen i Møre og Romsdal blir mest sannsynlig åpnet den siste helga før jul. Det opplyser prosjektleder Hallgeir Brudeseth i Statens vegvesen til Våre Veger.

Andre vegnyheter
annonse:
annonse:
annonse:

Ny strekning med 110 km/t

I dag åpner også strekningen Solli-Årvoll i Østfold for 110 km/t. Den åttende etter at Regjeringen åpnet høyere fartsgrense på utvalgte strekninger.

Implenia oppgraderer Fannefjord- tunnelen

For 124,1 millioner kroner skal Implenia oppgradere Fannefjordtunnelen i Romsdal. Tunnelen er ikke mer enn 2 745 meter lang. Den høye kontraktsummen skyldes helt spesielle forhold.

Sveitsisk/ islandsk seier i Troms

Det sveitsiske firmaet Marti og det islandske ÍAV skal drive en 5,8 km lang rassikringstunnel på E6 i Troms i fellesskap. Kontraktsummen blir 536,535 millioner kroner.

Nyhetsbrev fra Våre Veger
Våre Veger Nyhetsbrev

Meld deg på og motta ukentlige nyhetsbrev.

Din epostadresse:

Papirutgaven
Våre Veger

Les papirutgaven av Våre Veger på nettet. Du kan også søke gratis etter artikler som har vært på trykk i bladet.

annonse:

Mesta utfordrer ansatte på sikkerhet

Ved å invitere alle ansatte til Sikkerhetsdagen 2014 vil Mesta bygge en sterkere HMS-kultur og komme nærmere nullvisjonen for personskader.

Staten tar tilbake Atlanterhavs- vegen?

Samferdselsutvalget i Møre og Romsdal vil på møtet 22. oktober trolig be staten om å ta tilbake fylkesveg 64, som inkluderer Atlanterhavsvegen.

Stor interesse for å reparere etter brun- ostbrannen

7 entreprenører vil rette opp skadene etter brunostbrannen i Brattlitunnelen i Nordland. AST Entreprenør fra Stokke i Vestfold har gitt det laveste anbudet. Det er på 31,84 millioner kroner.

Tre entreprenører ønsker seg Helgeland nord

Hæhre, LNS og NCC har meldt sin interesse for vegprosjektet E6 Helgeland nord. Det er klart etter at fristen for prekvalifisering utløp klokken tolv i dag.

Statens vegvesen godtar ikke bot

Statens vegvesen godtar ikke boten på 500.000 kroner etter at en dumperfører mistet livet under arbeid på Dalsfjordsambandet i Sogn og Fjordane i fjor.

Vegvesenet brukte 1 mrd for mye på konsulenter

Statens vegvesen bruker over dobbelt så mye på konsulentkontrakter som det de har planlagt. Overskridelsene er på 1,18 milliarder kroner.

Solvik-Olsen ber om raskere E16

Utbyggingen av Ringeriksbanen og E16 mot Hønefoss skal etter planen starte i 2021. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) ber om en utredning av tidligere oppstart.

Klart for Telemarks dyreste hull

Med en pris på 1,017 milliarder kroner skal NCC Construction de neste 4,5 år stå for byggingen av ny tunnel på E134 mellom Gvammen og Århus i Telemark.

Siste kommentarer

Utbedrer Høyanger- tunnelen for 170 mill kr

Fylkestinget i Sogn og Fjordane har bestemt at Høyangertunnelen skal oppgraderes for 170 mill kroner. Dermed blir det hverken nødnett og DAB-radio i tunnelen i denne omgang.

Lettere å gå gjennom Hemnesberget

Hemnesberget i Nordland er ikke noe hyggelig sted for fotgjengere. På mesteparten av fylkesveg 808 gjennom tettstedet er det ikke avsatt plass for annet enn motorisert trafikk. De som vil gjøre noe med det, må gi anbud innen 8. januar.

Sniker på ferja

Ferjerederiet Fjord1 har svartelistet et litauisk transportfirma som gjentatte ganger ikke har betalt for seg på ferja. For en enkelt tur over fjorden kan det være snakk om 5-600 kroner for et vogntog.