Staten tar tilbake Atlanterhavs- vegen?

Samferdselsutvalget i Møre og Romsdal vil på møtet 22. oktober trolig be staten om å ta tilbake fylkesveg 64, som inkluderer Atlanterhavsvegen.

annonse:
annonse:

Stor interesse for å reparere etter brun- ostbrannen

7 entreprenører vil rette opp skadene etter brunostbrannen i Brattlitunnelen i Nordland. AST Entreprenør fra Stokke i Vestfold har gitt det laveste anbudet. Det er på 31,84 millioner kroner.

Tre entreprenører ønsker seg Helgeland nord

Hæhre, LNS og NCC har meldt sin interesse for vegprosjektet E6 Helgeland nord. Det er klart etter at fristen for prekvalifisering utløp klokken tolv i dag.

Statens vegvesen godtar ikke bot

Statens vegvesen godtar ikke boten på 500.000 kroner etter at en dumperfører mistet livet under arbeid på Dalsfjordsambandet i Sogn og Fjordane i fjor.

Andre vegnyheter
annonse:
annonse:
annonse:

Solvik-Olsen ber om raskere E16

Utbyggingen av Ringeriksbanen og E16 mot Hønefoss skal etter planen starte i 2021. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) ber om en utredning av tidligere oppstart.

Klart for Telemarks dyreste hull

Med en pris på 1,017 milliarder kroner skal NCC Construction de neste 4,5 år stå for byggingen av ny tunnel på E134 mellom Gvammen og Århus i Telemark.

Utbedrer Høyanger- tunnelen for 170 mill kr

Fylkestinget i Sogn og Fjordane har bestemt at Høyangertunnelen skal oppgraderes for 170 mill kroner. Dermed blir det hverken nødnett og DAB-radio i tunnelen i denne omgang.

Nyhetsbrev fra Våre Veger
Våre Veger Nyhetsbrev

Meld deg på og motta ukentlige nyhetsbrev.

Din epostadresse:

Papirutgaven
Våre Veger

Les papirutgaven av Våre Veger på nettet. Du kan også søke gratis etter artikler som har vært på trykk i bladet.

annonse:

Lettere å gå gjennom Hemnesberget

Hemnesberget i Nordland er ikke noe hyggelig sted for fotgjengere. På mesteparten av fylkesveg 808 gjennom tettstedet er det ikke avsatt plass for annet enn motorisert trafikk. De som vil gjøre noe med det, må gi anbud innen 8. januar.

Sniker på ferja

Ferjerederiet Fjord1 har svartelistet et litauisk transportfirma som gjentatte ganger ikke har betalt for seg på ferja. For en enkelt tur over fjorden kan det være snakk om 5-600 kroner for et vogntog.

Grenseover- skridende asfaltjobb

9 strekninger på riksveg 7 med en samlet lengde på 63,6 km skal få nytt dekke neste år. De som er interessert i jobben får god tid til å regne på. Anbudsfristen går ikke ut før 12. februar.

Eldgamle ferjer venter på avløsning

Kystfylkene må fortsatt leve med mange gamle ferjer med hyppige seilingsavbrudd som følge av tekniske feil.

Strid om tiltak for vegsektoren

Forslaget til samferdselsbudsjett betyr rekordstor aktivitet i vegsektoren, mener vegdirektør Terje Moe Gustavsen. Økte klimagassutslipp blir resultatet, repliserer miljøpolitikere.

26,8 milliarder til veg

Regjeringen foreslår å bruke tilsammen 26,8 milliarder kroner til veger i 2015. Det er tre milliarder mer enn i år, eller en økning på 12,4 prosent

– Regjeringen setter fylkene i gjeld

Regjeringens satsing på fylkesveger vil føre til at fylkeskommunene setter seg i mer gjeld, mener Senterpartiet.

Stanser vedlikeholds- etterslepet

10,5 milliarder kroner skal i 2015 brukes til  dift og vedlikehold av riksveger.

Siste kommentarer

-Glad for satsing på vedlikehold

Forslaget til samferdselsbudsjett betyr fortsatt rekordstor aktivitet på vegsektoren. – Vi er spesielt glad for stor satsing på vedlikeholdet av vegnettet. Nå kan vi stoppe forfallet allerede i 2015, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

Fra 2 til 3 milliarder til fylkesvegene

Regjeringen foreslår at den såkalte rentekompensasjonsordningen for fylkesveger videreføres i 2015, og at investeringsrammen økes fra 2 milliarder kroner til 3 milliarder kroner.

Tre OPS-prosjekter er blinket ut

Regjeringen har blinket ut tre vegprosjekter som de vil vurdere å finansiere gjennom såkalt offentlig-privat samarbeid (OPS) i 2015.