-Oppgitt over Statens vegvesen

El- og It-forbundet er oppgitt over at Statens vegvesen har ulik praksis fra fylke til fylke når det gjelder håndteringen av ulovlige lønnsavtaler hos utenlandske anleggsarbeidere.

annonse:
Profilerte stillinger:
annonse:

Aurstad godtar ikke millionbot

Entreprenørselskapet KA Aurstad i Ørsta godtar ikke boten på 1 million kroner som bedriften er ilagt etter en dødsulykke på Dalsfjordsambandet i Sogn og Fjordane.

Ny utlysning av tunnel i Granvin

Rassikringstunnelen forbi Lussandberget i Granvin i Hardanger er utlyst på nytt. Vegvesenet fikk inn to anbud etter første utlysning, men begge ble avvist. Ny anbudsfrist er satt til 13. november.

Polakker kasteballer mellom konkursbo og Vegvesenet

Ni polske elektrikere har krevd Statens vegvesen for ca. en halv million kroner som de mener å ha tapt etter at elektroentreprenøren Electrotech AS gikk konkurs før jul i fjor.

Andre vegnyheter
annonse:
annonse:
annonse:

Kruse Smith leder kampen om Bjørkås- tunnelen

Kruse Smith har gitt det laveste av tre anbud på Bjørkåstunnelen i Vest-Agder. Det er på 141,3 millioner kroner. Avstanden til konkurrentene er betryggende.

Vegvesenet godtar bot etter brukollaps i Trondheim

Statens vegvesen har vedtatt et forelegg på 5 millioner kroner etter brukollapsen i Trondheim i fjor. To personer mistet livet i ulykken.

Mot hjemmeseier i Alvdal

Gjermundshaug Anlegg fra Alvdal kan få et oppdrag for Vegvesenet like ved hovedkontoret. Sammen med Kruse Smith har alvdølene gitt det laveste anbudet på bygging av den ny Steibrua. Det er på 79,9 millioner kroner.

Nyhetsbrev fra Våre Veger
Våre Veger Nyhetsbrev

Meld deg på og motta ukentlige nyhetsbrev.

Din epostadresse:

Papirutgaven
Våre Veger

Les papirutgaven av Våre Veger på nettet. Du kan også søke gratis etter artikler som har vært på trykk i bladet.

annonse:

Christie & Opsahl knusende overlegen

Christie & Opsahl er knusende overlegen i kampen om kontrakten på bygging av ny fergekaia i Stranda på Sunnmøre. Nærmeste konkurrent har gitt et anbud som ligger over 41 prosent høyere!

Endelig blir det firefelts mellom Os og Bergen

Regjeringen har gitt klarsignal til bygging av 18 kilometer ny, firefelts motorveg på E39 mellom Os og Bergen. Kjøretiden blir dermed halvert.

Vianova-jenter fikk ITS-pris

ITS-prisen 2014 er tildelt to av Vianovas kvinner, Merete Tøndel og Heidi Berg. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen annonserte vinnerne under ITS World Congress 2014 i Detroit.

NCC kan få kjempejobb i Telemark

NCC vil ha 1,017 milliarder kroner for å drive den 9,5 km  lange Mælefjelltunnelen på E134 i Telemark. Det gir en ledelse på nesten 127 millioner kroner til nærmeste konkurrent. Seks entreprenører har gitt anbud.

Taper 78 mill kroner i bompenger på elbiler

Bompengefritaket for elbiler kostet staten 78 millioner kroner i fjor.

De lokale dominerer på Toten

De lokale entreprenørene dominerer konkurransen om å få utbedre 7,2 km av fylkesveg 33 i Oppland. Lavest av åtte anbydere ligger Åge Haverstad fra Sør-Fron, som vil ha 165,9 millioner kroner for jobben.

Tresfjordbrua blir to måneder forsinket

Det er gitt fristforlengelse til Bilfinger Berger på grunn av mer pælearbeid på Tresfjordbrua enn forutsatt.

Utvidelse av fv 47 i Haugesund er utlyst

På Raglamyr i Haugesund er det en kort vegstrekning som har to felt og en årsdøgntrafikk på 30 000. Nå skal den få to felt til. De som vil utvide den, må gi anbud innen 29. oktober.

Siste kommentarer

5000 biler sto igjen på fergekaia

I august sto godt over 5000 biler igjen på en enkelt ferjestrekning i Møre og Romsdal, Molde-Vestnes.

Implenia fikk trafikksikrings- prosjekt på E39

Med en pris på 98 mill kroner har Implenia sikret seg oppdraget med  et trafikksikringsprosjekt i Meland kommune nord for Bergen. E39 gjennom Flatøy utvides med midtdeler i tillegg til gang- og sykkelveg.

Vianova overtar MIPSS fra Mesta

Vianova kjøper Mestas integrerte produksjonsstyringssystem MIPSS, et GPS-basert system for produksjonsstyring og oppfølging av vegvedlikehold.