Ytelsestest av Apple A6 dukker opp

Det som skal være en ytelsestest av iPhone 5 er ute.

Da iPhone 5 ble lansert forrige uke var Apple som alltid sparsomme med detaljer rundt komponentene i telefonen. Vi fikk bekreftet at systembrikken er en Apple A6, og at prosessor- og grafikkytelsen skulle være doblet i forhold til forgjengeren A5, men noe mer enn det ble ikke sagt. 

LES OGSÅ: Slik måler iPhone 5 seg mot konkurrentene

Egenprodusert kraftpakke

Prosessoren det er snakk om er trolig en Apple-utviklet tokjernet variant med en klokkefrekvens på 1 GHz, som sammen med en betydelig oppgradert grafikkbrikke (fremdeles ukjent) og 1 GB arbeidsminne (RAM) altså utgjør ytelsespakken i A6-brikken.

LES OGSÅ: iPhone 5 har 1 GB arbeidsminne

Og her har selskapet åpenbart gjort mye riktig, forutsatt at ytelsestestene som nå har dukket opp er ekte. I ytelsesmålingen GeekBench dukket iPhone 5 nemlig opp med en poengsum på 1601. Det høyeste en iOS-modell (inkludert iPad 3) har fått i denne målingen tidligere er 800. Apples lovnader om å doble ytelsen ser altså ut til å være innfridd. 

Om du sammenligner med Android-konkurrentene leverer iPhone 5 hakket bedre resultater enn de sterkeste Android 4.0-modellene, men blir slått av Samsung Galaxy S III i eksemplarer som har blitt oppdatert til Android 4.1 Jelly Bean.

Strømvennlig

Det er et poeng i seg selv at Apple ikke har gått for høyere prosessorhastighet enn 1 GHz, mens samtlige konkurrenter ligger på mellom 1,4 og 1,7 GHz i toppmodellene sine.

Lavere prosessorhastighet går hånd i hånd med lavere strømforbruk, så når den likevel ser ut til å yte på samme nivå som både Qualcomms Krait-baserte systembrikker og firekjernebrikker med ARM Cortex A9-kjerner er det kanskje like greit å sette på bremsene. 

Vi regner med det dukker opp mange flere detaljer om hva som rommer seg i den nye A6-systembrikken iløpet av uken.  

Kilder: 9to5mac.com

annonse:
annonse:

Les også:

Fikk du med deg?

5 billig-telefoner som gir deg mye for pengene

Du får en god smarttelefon til en tidel av prisen på en iPhone 6.

20 smarte tips og triks til Galaxy S6

Få mer ut av Samsungs flaggskip.